Pk-yritysten sopimus- ja veroasiat kansainvälisessä kaupassa

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pk-yritysten sopimus- ja veroasiat kansainvälisessä kaupassa

10.6.2020 @ 09:00 - 13:30

Widen Your Market – Invest in Export -kasvuohjelman kesäkuun toisessa webinaarissa kehitetään kansainvälistyvän yrityksen sopimusasiat kuntoon.

Usein vientiä aloittavissa yrityksissä jää sopimusasiat huomiotta ja lähdetään tekemään kauppaa ilman minkäänlaisia sopimuksia. Jotta vienti olisi kannattavaa ja mahdollisimman riskitöntä, tulisi yrityksellä olla itsellä valmiiksi tietotaito siitä, mitä erilaiset sopimukset tarkoittavat varsinkin pitkässä juoksussa. Perustietojen hallitseminen auttaa sopimusneuvotteluissa ja antaa liikkumavaraa.

Kun sopimus palvelee molempia osapuolia, se on tehokas ja molemmille toimiva. Hyviin sopimuksiin ei tarvitse palata kuin ongelmatilanteessa ja tällöin ne tuovat turvaa molemmille osapuolille.

 

Mitä webinaarissa läpikäydään:

Sopimusoikeuden yleiset periaatteet
• kansainvälistymiseen liittyvien sopimusten läpikäynti (mm. agentti-, alihankinta-, jakelu-, komissio-, lisenssi-, jälleenmyyntisopimukset)
o Sopimuksen syntyminen ja sopimusten ehdot: Mitä tulee huomioida sopimuksen laatimisessa?
o Sopimusneuvottelut
o Lainvalintakysymykset, oikeuspaikka ja erimielisyyksien ratkaiseminen ym.

Kansainvälistyminen verotuksellisesta näkökulmasta
• Agentti-, alihankinta-, jakelu-, komissio-, lisenssi-, jälleenmyyntisopimukset ym. verotukselliset seikat
• Yritysmuodon/toimintamallin valinta ja sen valintaan liittyvät verotukselliset kysymykset
• Kiinteä toimipaikka

 

Teresa Laine-Puhakainen toimii KPMG:n Vaasan toimistossa liikejuridiikan asiantuntijana. Hänen yhtenä eritysosaamisalueena on sopimusjuridiikka, jonka piirissä hän työskentelee päivittäin. Lisäksi hän pitää säännöllisesti koulutuksia ja luentoja osaamisalueidensa eri aiheista. Häntä on erityisesti kiitetty hänen käytännönläheisestä ja helposti ymmärrettävästä tavasta esittää oikeudelliset asiat.

 

 

 

Sari Hakapää toimii KPMG:n Vaasan toimistossa arvonlisäveroasiantuntijana ja työskentelee monipuolisesti arvonlisäverotukseen liittyvissä tehtävissä (mm. kansainvälinen tavara- ja palvelukauppa, kiinteistöt, julkinen sektori). Sarin toimialue pääsääntöisesti kattaa sekä Pohjanmaan, Etelä- että Keski-Pohjanmaan. Sarin työtehtäviin kuuluvat mm. veroneuvonta, kouluttaminen, vastineiden, valitusten ja selvitysten laatiminen. Sari on aloittanut KPMG:llä joulukuussa 2010.

 

 

Ilmoittautumisen yhteydessä on mahdollista jättää Teresalle ja Sarille näistä aiheista kysymyksiä. Kysymyksiä käydään läpi päivän aikana sopivissa kohdissa. Myös päivän aikana on mahdollista kysyä chatin kautta kysymyksiä.

 

Workshop pidetään webinaarina tiistaina 10.6.2020 klo 9-13.30, välissä pidetään lounas-/työskentelytauko.

 

Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii rekisteröitymisen. Voit rekisteröityä tästä.

Viimeinen rekisteröitymispäivä on maanantaina 8.6.2020.

 

Lisätietoja kasvuohjelmasta antaa:
Maarit Mäkelä
Projektipäällikkö, viennin kehittäjä
050 3737 044
maarit.makela@viexpo.fi
www.viexpo.fi/widen

___________________________________________________________________________________

Widen Your Market – Invest in Export -kasvuohjelma on osuuskunta Viexpon hallinnoima kansainvälistymisohjelma, jonka tavoitteena on saada keskipohjalaisia yrityksiä vientiin. Kasvuohjelmaa on mukana rahoittamassa Keski-Pohjanmaan Liitto, Kokkolanseudun Kehitys, Kaustisen seutukunta, Kannuksen kaupunki sekä Perhon kunta.