Varmt välkomna, unga NordicHub-visionärer!

Varmt välkomna, unga NordicHub-visionärer!

Nu är det dags att välkomna våra nyaste medlemmar i NordicHub-teamet: Hanna, Anna, Otso, Anton, Siri och Henri. De kommer att kallas NordicHub-rookies och kommer att vara med oss i tre veckor! Under tre veckors tid har de möjlighet att bidra med nya idéer och visioner för NordicHub-projektet. De kommer att få jobba med marknadsföring via våra sociala medier, göra en vlogg, göra ”development research” och ”brainstorma” idéer. De nya praktikanterna kommer också att fundera på hur vi ska kommunicera och förmedla idéen bakom projektet med Gymnasierna. Det finns fullt av möjligheter i norden inom export, entreprenörskap och ”networking”. Vi ska fundera och överväga hur vi får gymnasieelever att bli mera medvetna om möjligheterna som finns i Norden.

 

”Hej! Jag heter Hanna Pundars och är 16 år gammal. Jag ska börja studera andra året vid Vasa Övningsskolas gymnasium. Ämnen som intresserar mig i skolan är samhällslära, psykologi och språk. På fritiden spenderar jag mycket tid i stallet. Av det här sommarjobbet förväntar jag mig att få lära mig mycket mer kring marknadsföring, internationalisering och hur man använder sociala medier på ett företagsamt sätt. Jag vill gärna lära mig mera om allt som har med marknadsföring att göra pga. mitt intresse till det. Internationalisering är mycket viktigt, t.ex. för att förhindra kulturkrockar och därför ser jag det som en värdefull lärdom. Jag är öppen för nya utmaningar och kan bidra med mina språkkunskaper, erfarenheter av sociala medier och med ett glatt humör!”

”Jag är Anna Koskela, studerar i Vasa och är 18 år gammal. På hösten påbörjar jag mitt tredje år i gymnasiet Vaasan Lyseon Lukio. Jag är en aktiv och flitig perfektionist. I skolan studerar jag främst språk och samhällsvetenskaper och på fritiden brukar jag läsa och spela piano. Jag är väldigt intresserad av olika kulturer och internationell verksamhet. Därför har jag deltagit i många internationella skolprojekt i Europa och Afrika och kommer även göra det i framtiden. Jag förväntar mig att jag med hjälp av sommarjobbet  bekantar mig med nya människor och skapar kontakter i Viexpo. Det skulle också vara fint att utveckla mina språkkunskaper. Jag hoppas att jag under dessa tre veckor i NordicHub kunna bidra med bra idéer och med ett ungdomligt perspektiv.”

”Jag heter Otso Tolonen och är en 16-åring som studerar andra året vid gymnasiet Vaasan lyseon lukio. Jag har alltid, så länge som jag kan minnas, varit intresserad av business och internationell handel. Att ha ett eget företag har varit en långvarig dröm och jag varit med i t.ex. Ung Företagsamhet -programmet i sökande efter erfarenhet och information för att förverkliga drömmen. Därför lät sommarjobb vid Viexpos NordicHub redan från första början som en väldigt intressant idé. Med bara den första arbetsdagen bakom mig; jag har mycket framför mig, mycket att lära och mycket att ta till mig. Jag är förväntansfull på att lära mig mer om business, företagsamhet och dess ledning men även om marknadsföring. Som en motiverad och företagsamt aktiv ungdom kan jag bidra med mina egna aspekter från saker som jag har tidigare erfarenheter av och praktisk information om.”

”Hej jag heter Anton Vest, är 16 år gammal och studerar i Vasa övningsskolas gymnasium. På hösten påbörjar jag mitt sista år i gymnasiet. Är helt och hållet tvåspråkig samt talar och förstår engelska på en god nivå. På fritiden gillar jag att spela fotboll, utföra motion på olika sätt och umgås med vänner. Jag gillar att lära känna nya människor och ta itu med nya utmaningar, vilket gör att detta är ett utmärkt ställe för ett sommarjobb för mig. Jag har ett starkt intresse för marknadsföring och företagande i allmänhet och känner att dessa tre veckor inom Nordic Hub kommer att utveckla mina kunskaper inom dessa ämnen. Tidigare i vår har jag deltagit i en företagsamhets kurs, där vi tillsammans med några vänner lyckats komma upp med en lovande idé om en app. Med hjälp av dessa tre veckor förväntar jag mig att få en starkare förståelse om marknadsföring, samarbete på en internationell nivå och hur man via små byggklossar bygger upp den bästa helheten. Och på detta sätt kunna dela med mig av min kunskap i mitt egna projekt. Under tiden här i Viexpo kommer jag att bidra med positiv energi, glädje samt innovativt tänkande.”

”Jag är Siri, en 16-årig gymnasiestuderande från Karleby. Jag har precis avslutat mitt första år på Karleby svenska gymnasium och på fritiden tycker jag om att spela fotboll och läsa. Jag är tvåspråkig och jag pratar också engelska och lite spanska. Jag är intresserad av olika kulturer och efter gymnasiet skulle jag vilja studera utomlands. Jag är alltid redo att lära mig nya saker och jag tror att jag får lära mig mycket nytt om internationalisering och internationell business på Viexpo. Jag tror att det här blir en bra erfarenhet och jag hoppas att min praktik här kommer att hjälpa mig att veta vad jag vill studera i framtiden.”

”Mitt namn är Henri Vennström och är 17 år gammal. Jag studerar på ”Kokkolan yhteiluseo”, och jag kommer att börja mitt abi-år i höst. Mitt modersmål är finska och jag pratar också bra engelska. På min fritid tycker jag om att gå ut och jogga, gå till gymmet och att träna olika sporter med mina kompisar. Jag är intresserad av business och hur man ska förbättra verksamheten hos företag samt hur internationalisera företagens export möjligheter. Därefter, när jag hörde att jag fick sommarjobbet från Viexpo, började jag vänta ivrigt på att jobbet skulle börja. Jag tror att de kommande tre veckorna kommer att vara en bra upplevelse och jag hoppas att jag kommer att lära mig mycket om att hur man ska hjälpa företag att utvecklas och internationaliseras.”

 

 

Tags: