Strävar ni till marknader i Sverige, Norge, Tyskland eller kanske Kina? – Viexpos nyckelaktörer presenterar sig, de som hjälper sme-företagen att påbörja exporten (6)

Strävar ni till marknader i Sverige, Norge, Tyskland eller kanske Kina? – Viexpos nyckelaktörer presenterar sig, de som hjälper sme-företagen att påbörja exporten (6)

Intressanta arbetsuppgifter, projekt och kolleger försäkrar att men trivs på Viexpo. Ett litet och dynamiskt företag möjliggör intern rörlighet och karriärsutveckling enligt egna intressen. Nyckeln till Viexpos framgång är personalen som hjälper sme-företagen och skräddarsyr en export stig för varge företag till den marknad som företaget önskar sig. Det behövs fräscha synvinklar och kunnande, expertis och samarbete. Förändringen stärks av våra affärsutvecklare och konsulter som har flera års erfarenhet bakom sig. Härtill har var och en på Viexpo sitt eget specialkunnande inom exporten samt gedigen språkfärdighet. Dessutom behöver Viexpo kunnande i ekonomi och förvaltning, som sköts av två intressanta personer.

 

Martina Buss, Ledningens assistent

 

martina buss

 

Vad är det bästa med Viexpo?

Det bästa med Viexpo är att jobbet är mångsidigt. Det finns inte två lika dagar på Viexpo. Härtill bistår de fantastiska kollegerna till en trevlig och innovativ arbetsomgivning. Jag gillar det självständiga arbetet och den fria arbetstiden. Här är det viktigt att arbetet blir väl gjort!

 

Hurdan är din roll på Viexpo?

Jag håller i trådarna! Mina uppgifter har att göra med administrationen och kommunikationen och tillsammans med Joakim även med ekonomin. Tillsammans med Joakim tar vi också hand om Viexpos databas och arkivering av dokumenten. Jag sköter även diverse andra saker som någon måste ta hand om. Jag kanske är kontorets ”någon”.

 

Vad är ditt specialkunnande?

Mitt specialkunnande har att göra med flerspråkighet och flerspråkig kommunikation. Jag ser också helheter. Härtill gillar jag att redigera och behandla texter, översättning är heller inte helt främmande för mig.

 

(Export tips?)

Det är bra att komma ihåg att språk i första hand handlar om kommunikation. Jag uppmanar alla att våga använda olika språk även om tycker att man inte kan det perfekt. I kommunikationen och språkanvändningen är det viktigt att bli förstådd, några fel har en smärre betydelse. Tvärtemot, när man försöker använda den andras språk, skapar det förtroende och ger en bra bild om dig!

 

Kontakta Martina:

 

+358 50 512 7860

martina.buss(at)viexpo.fi