Viexpos Exportambassadörer 2018 har valts

Viexpos Exportambassadörer 2018 har valts

Andelslaget Viexpo utnämner varje år ett företag och en person till Viexpos Exportambassadörer. Exportambassadörerna tackas för värdefullt arbete för exporten och exportföretagen i de tre österbottniska landskapen. Vi hoppas att Exportambassadörerna kommer att fortsätta dela sitt kunnande med entreprenörer som redan bedriver eller planerar internationell affärsverksamhet i regionen.

 

Till Viexpos Exportambassadörer 2018 valdes

 

Pertti Kinnunen från Södra Österbottens handelskammare och

Friends & Brgrs från Jakobstad

 

Pertti Kinnunen jobbar till vardags som verkställande direktör för Södra-Österbottens handelskammare och ansvarar bl.a. för export och nätverkande. Pertti gör ett gediget arbete med nätverkande över kommun- och landskapsgränser och skapar genom detta ypperliga möjligheter för företag att utvecklas. Genom sin aktiva roll i föreningen Vientikilta, ett nätverk av företag som intresserar sig för export och internationalisering, får företagen värdefulla kontakter och information om möjligheterna för export och internationalisering.

 

Friends & Brgrs har genom ett spännande koncept lyckats hitta sin plats i en väldigt konkurrensutsatt marknad. Företagets satsningar på färska råvaror utan tillsatsämnen följer megatrenderna i världen där Finland definitivt bör gå i bräschen för utvecklingen av livsmedelsbranschen, samtidigt som det lägger en lokal prägel för restaurangen oberoende var företaget etablerar sig. Företaget har redan lyckats nå imponerande tillväxt inom landets gränser och även satt Finland och Österbotten på kartan genom att öppna upp två restauranger på den internationella marknaden.

 

Vi tackar Pertti Kinnunen och Friends & Brgrs för deras värdefulla insatser för vårt område!

 

Alla Viexpos Exportambassadörer finner du här.