Anne Viitala, Viexpos nya areamanager i Södra Österbotten

Anne Viitala, Viexpos nya areamanager i Södra Österbotten

Anne Viitala har 10.8.2020 börjat som Senior Advisor på Viexpo. Hennes specifika ansvarsområde är Södra Österbotten där hon kommer att hjälpa alla regionens SMF-företag i frågor som gäller export och internationalisering.

”Först vill jag träffa alla möjliga samarbetspartners för att tillsammans fundera på hur vi kunde göra ännu mera för att hjälpa SMF-företagen”, funderar Anne.


Annes specialkunnande finns inom möbelindustrin. Hon har under sin långa karriär jobbat med exporthandel till flera än 10 länder, bl.a. till Ryssland, England, Förenade Arabemiraten och alla de skandinaviska och baltiska länderna.

Anne har lång erfarenhet av B2B-försäljning, identifiering av potentiella kunder, utvecklingsarbete samt av att starta upp och leda exportverksamhet. Hon har dessutom redan tidigare jobbat för att hjälpa olika företag, och hennes erfarenhet av olika exportfrämjande resor och mässresor samt olika evenemang och annan verksamhet såsom möten och marknadsundersökningar för företag är betydlig.

Det är viktigt för Anne att Viexpo får ännu mera synlighet i hela Södra Österbotten, och i synnerhet ur företagens synvinkel. Viexpo är en stark aktör i alla tre österbottniska landskap och det vill hon främja ordentligt också i Södra Österbotten.

”Jag tror att vi genom att besöka företagen och evenemang som är till för företagen och genom att arrangera egna evenemang med exportteman för SMF-företagen på området kan hitta varandra – företagen och Viexpo!”, planerar Anne.


Anne Viitala har kontor i Seinäjoki och i Kurikka. I Seinäjoki finns kontoret inom Framis utrymmen. I Kurikka kommer Anne att finnas ca en gång i veckan och naturligtvis oftare vid behov. Kontoret i Kurikka finns i Yrityspalvelupiste Formus utrymmen. Anne kommer att vara mycket ute på fältet och träffa företag och samarbetspartners. Företagsbesöken har påbörjats redan under första arbetsveckan.

”Det är bra att komma igång genast och höra vilka tankar och behov som finns i företagen när det gäller export”, skrattar Anne.


Anne kommer gärna på besök också till ditt företag, tillsammans kan ni fundera på hur ditt företag bäst kan utöka försäljningen via export och internationalisering.


Vi på Viexpo är mycket glada för att ha fått en så glad och kunnig kollega till vårt team.

Välkommen till Viexpo, Anne!


Anne Viitalas kontaktuppgifter:
+358 400 811 490
anne.viitala@viexpo.fi