Är du Viexpos expertteams nya INTERNATIONALISERINGSEXPERT

Är du Viexpos expertteams nya INTERNATIONALISERINGSEXPERT

Vill du hjälpa små och medelstora företag i Österbotten att främja export?

Ansökningstiden för detta har gått ut.

Din uppgift är att fördomsfritt och långsiktigt utveckla och vägleda Österbottens SMF-företag i export och internationalisering. Du är en del av vårt erfarna team och du får utnyttja din egen kompetensbakgrund när du ger råd och hjälper regionens företag genom personliga exportkonsultationer. Du koordinerar mässor eller marknadsutredningsresor för olika branscher. Du organiserar företagsbesök ut i världen eller för de som är intresserad av Finland. Du drar exportprojekt och skolningar som gäller ditt kunskapsområde. Du får även möjligheten att på riksnivå utveckla de nordiska ländernas samarbete, samt nätverka med nordiska aktörer.

Vi önskar att du är van att samarbeta med företag och det är till stor fördel om du redan känner de nordiska länderna. Företagsbesök gör du gärna och du är bra på att nätverka och inte rädd för att tala vid olika tillställningar. Du vill ständigt lära dig nya saker för att kunna hänga med i tiden och du är inte rädd för att berätta om dina visioner. Du har erfarenhet, eller intresse av marknadsundersökningar, konsultering, exportplaner och offentlig projektledning. Du är bra på att lyssna, tålmodig och villig att lära av dina kollegor. Som modersmål har du svenska eller finska och kan kommunicera på det andra inhemska språket, samt pratar och skriver flytande engelska. Din placering är helst vid vårt kontor i Jakobstad, men vi har även flexibla distansmöjligheter.

Andelsbolaget Viexpos kärnverksamhet är att hjälpa små och medelstora företag oavsett deras storlek eller bransch. Vår styrka är omfattande inhemska och internationella nätverk, och våra experter har mångårig erfarenhet av att hjälpa företag ta steget ut till nya marknader. Våra kontor finns i de tre österbottniska landskapen men vårt verksamhetsområde är hela Finland. Vi är i kontakt med över 1500 företag varje år och organiserar flera evenemang med syfte att uppmuntra export och internationalisering. Vi för årligen över 100 företag ut i världen på till exempel mässor och marknadsutredningsresor.

Hos Viexpo får du utvecklas i internationaliseringens mångsidiga möjligheter och påverka Finlands exportverksamhet. Vi erbjuder dig också ett superteam, där du får göra din egens insats i en god anda. Arbetsplatsen satsar på balansen mellan arbete och fritid.

Tilläggsuppfiter ger Paula Törnroos, 0505189448 eller paula.tornroos@wasatalent.fi.

Lämna din arbetsansökan i WasaTalents elektroniska rekryteringssystem senast 29.11.2022.

WasaTalent Oy är Österbottens största rekryterings- och direktansökningsföretag gällande experter, samt din samarbetspartner inom personalledning. Vi erbjuder flexibla och effektiva lösningar för företagets alla personaladministrativa behov. Vår kundkrets utgörs av flera rikstäckande och internationella företag vars rekryteringar och hr-tjänster vi sköter om oberoende av läge.