Elina Ruohonen

Elina Ruohonen

”Flera decennier av erfarenhet har fått mig att bli en utmärkt mässexpert!”

 

Elina tycker att mångsidighet beskriver Viexpo bäst och hon berättar att det bästa med hennes arbetsdagar är både variationen av sina arbetsdagar och möjligheten att få träffa och arbeta med kundföretag. Hennes roll på Viexpo är mångsidig och hon hjälper i synnerhet till med internationella mässor. Elina arbetar från Frankrike.

 

”Jag är mässexpert och jobbar med internationella mässor. Jag ansvarar för avtal och marknadsföring och kring mässorna, jag vägleder och samordnar finländska företag och internationella partner samt behandlar  ansökningar om finansiering”

 

Elinas kollegor skulle beskriva Elina som optimistisk och erfaren. Hon har samlat på sig erfarenhet av internationell business i flera decennier. Hennes styrkor är definitivt sina utmärkta språkkunskaper såväl som sin kunnande av olika kulturer, vilka är viktiga egenskaper för en exportexpert.

 

Förutom avtalsmässor och allmän exportrådgivning sköter Elina om marknadsanalyser, särskilt i Frankrike och franskspråkiga länder samt i Tyskland och andra tyskspråkiga länder. Hon säger att ett av sina specialområden är kunskap och know-how om offentliga finansieringsmöjligheter.

 

Enligt Elina är det viktigaste för ett exportföretag att vara realistiskt men samtidigt också tro på sina egna produkter och våga pröva. Hon tillägger att det skulle vara bra för ett företag att ta hjälp utifrån när det behövs. Elina anser en intressant bransch just nu är jordbruksmaskinbranschen eftersom det satsas nationellt mycket på investeringar, utveckling av branschen samt digitalisering av maskiner och apparaturer.

 

”Jag är nyfiken på möjligheterna som digitalisering erbjuder och hur det kan hjälpa företagen.”

 

Elina berättar att hennes barndomsdrömyrke var att bli en advokat men hennes karriär tog henne till internationell business.

 

Var skulle man hitta Elina på fritiden?

”Jag gillar att tillbringa min fritid med hästar och hundar. Som vår-människa kan jag också hittas i trädgården med händerna i jorden eller mitt i något renoveringsprojekt.”

Här kan du boka möte med Elina.
Elina kontaktar dig sedan för att komma överens om detaljer.