Hur skapar en liten byrå en stark bas nordiskt?

Hur skapar en liten byrå en stark bas nordiskt?

Bertills & Jung som drivs av Anna Bertills och Linn Jung är en nystartad kommunikationsbyrå i Vasa. Byrån har i nuläget 4,5 anställda och har siktet inställt på ett större nordiskt samarbete.

Med den visionen besökte Bertills & Jung Viexpos kontor i Vasa. Målsättningen var att dels understöda Viexpos jubileumsinsamling, men också för att få konkreta råd på vägen mot en internationalisering. Så – vad gav Viexpos vd Kristian Schrey för råd? Hur skapar en liten byrå en stark bas nordiskt?

– Jag börjar alltid med att fråga om målsättningarna för verksamheten. Sedan analyserar vi företaget, branschen och de olika stegen. Vår roll är att räta ut alla frågetecken som en form av businesscoaching. Vi strävar efter realistiska och hållbara steg framåt, berättar Schrey.

Samarbetet med Västerbotten och hela Norden är en stark bas hos Viexpo.

– Vi ser oss som en stark brobyggare. Vi känner marknaden och kan ge råd och hjälp på vägen. Nätverken behöver man till allt – och det är också där vi ger plattformer åt intresserade företag.I år firar Viexpo sitt 50-års jubileum. Jubileumsåret till ära arrangerar vi ett jubileumsseminarium med middag onsdagen 23.10.2019 kl. 17-22 i Jakobstad.Till festsidan kommer du här.