Kåre Björkstrand

Kåre Björkstrand

”Det bästa med mitt jobb är att träffa människor och företag!”

 

Kåre tycker att Viexpo är en bra partner för små och medelstora företag eftersom Viexpo kan anpassa sig till olika projekt efter kundernas behov. Viexpo är ett andelslag och en del av Team Finland nätverket som h i synnerhet hjälper små och medelstora företag kring exportfrågor.

 

Kåre har en lång bakgrund inom exportuppgifter och har gjort B2B-exporthandel till flera olika länder och kontinenter. Han delar gärna med sig av information och sitt kunnande med sina kollegor och företag. Kåre arbetar både från kontoret i Vasa och i Jakobstad och är verksam särskilt inom Österbotten, från Jakobstad till Kristinestad men träffar företag var än det behövs utvecklingsåtgärder för export.

 

”Min expertis är exportplanering. Jag tycker att exportplanering inte behöver göras för svårt. I sin enklaste form kräver exportplanering att tänka på: vad, hur, var, när och vem?”

 

Enligt Kåre är en av företagets viktigaste frågor när man planerar exporthandeln att tänka på vad som gör företagets produkt speciell och varför kunden skulle vilja köpa den.

 

”Om produkten inte skiljer sig i sina egenskaper från existerande inhemska produkter, är exporten svår.”

 

Kåre har tidigare arbetat som exportchef och hans specialkunnande är särskilt livsmedelsbranschen. Kåre berättar att hans praktiska erfarenhet av export kommer till stor nytta i sin roll som exportexpert. Han brinner för att hjälpa företag på deras exportresa och han säger att det bästa med jobbet är möten med företagen och alla människor.

 

”Det viktigaste för ett exportföretag är att företaget har engagerad ledning och resurser för exporthandeln. Förutom företagets åtagande är det viktigt att företagets produkt eller tjänst skiljer sig från sina konkurrenter. USP, alltså unique selling point, måste vara väl uttänkt.”

 

Kåres kollegor skulle beskriva Kåre som analytisk, rolig och effektiv. I sin barndom drömde Kåre om en karriär som professionell fotbollsspelare. Helt så blev det inte men han har ännu inte slopat fotbollen. På fritiden tillbringar han tid med sin familj och spelar fotboll för Kungliga Wasa laget.

Här kan du boka möte med Kåre.
Kåre kontaktar dig sedan för att komma överens om detaljer.