Kontaktuppgifter

Ledning och administration

Area managers

9207_300x200px

Kristian Schrey

Jag har mångårig erfarenhet som företagare inom olika branscher och i uppstartsföretag. Oberoende av bransch vill jag jobba tillsammans med företag som vill växa och skapa förutsättningar för dem att lyckas på den internationella marknaden. Jag jobbar med grundrådgivning och konsultation, koordinering av exportnätverk och med samarbeten som tar sikte på Kina. Jag jobbar på kontoret i Vasa.

Omakuva

Martina Buss

Jag har lång erfarenhet av administration. Till mina uppgifter hör administration och kommunikation. Jag jobbar på kontoret i Vasa.

Österbotten

Kåre

Kåre Björkstrand

Jag har lång erfarenhet som exportchef inom livsmedelsbranschen. Tidigare sålde jag bär som råvara för industrin på flera marknader. De största nyckelkunderna var från Norden, Central Europa och Asien, i synnerhet Japan och Kina.
Jag har stark kunnande inom exporthandel i praktiken, B2B-försäljning, kundanskaffning, upprätthållande av kundrelationer och långsiktig helhetsplanering av exporthandeln.
Jag vill gärna dela med mig av min erfarenhet som exportchef och sitt kunnande om export.
Jag är i första hand verksam inom Österbotten, från Jakobstad till Kristinestad, men träffar företag var än det behövs utvecklingsåtgärder för export. Jag jobbar både från kontoret i Vasa och i Jakobstad.

Mellersta Österbotten

9241_200x300px

Carita Pöntiö

Jag har en stark bakgrund som företagare och vd i livsmedels- och läderbranschen i 15 års tid. Jag har ansvarat för företaget i sin helhet, men speciellt skött försäljning och marknadsföring till kunder i både Europa och övriga världen. Således har jag en bred erfarenhet av handel, internationalisering och export! Jag jobbar på kontoret i Karleby.

Södra Österbotten

Anne Viitala

Jag har lång erfarenhet av B2B-försäljning, identifiering av potentiella kunder, utvecklingsarbete samt av att starta upp och leda exportverksamhet. Jag har jobbat med exporthandel till flera än 10 länder, bl.a. till Ryssland, England, Förenade Arabemiraten och alla de skandinaviska och baltiska länderna. Därtill har jag arrangerat exportfrämjande resor och mässresor samt olika evenemang och annan verksamhet såsom möten och marknadsundersökningar för företag. Mitt specialkunnande är inom möbelindustrin. I Södra Österbotten kommer mina uppgifter att bestå av att hjälpa företag oberoende bransch i frågor kring export. Jag kommer gärna på besök, tillsammans kan vi fundera på hur ditt företag bäst kan utöka försäljningen via export och internationalisering. Jag jobbar från kontoret i Seinäjoki och Kurikka.

Sakkunniga

Maarit

Maarit Mäkelä

Tjänsteledig.

Jag trivs då jag får vara med och planera internationaliseringen av ett företag och paketet ska fås funktionellt. Årsplanering,3 year plan och att ställa upp mål är det som jag är bra på. Utan första små steg sker inga stora resultat. Jag har arbetat med export hela mitt vuxna liv och jag har en MBA i international business management (högre yh). För tillfället fungerar jag som projektchef för Widen Your Market – Invest in Export-tillväxtprogrammet och dessutom är jag NTM-centralens auktoriserade KEHPA-analytiker. Jag gör även basrådgivning och konsultering. Jag arbetar från kontoret i Karleby.

Elinan kuva

Elina Ruohonen

Jag har mångårig bransch- och kundkännedom inom jord- och skogsbruksmaskinbranschen, design och kreativa branscher samt livsmedelsbranschen. Dessutom har jag stor kunskap om marknaden i Frankrike och franskspråkiga länder samt om marknaden i Tyskland och tyskspråkiga länder. Jag jobbar med planering och marknadsföring av avtalsmässor. Jag jobbar i Frankrike.

9267_200x300px

Minna Jakobsson

Jag har lång erfarenhet av marknadsanalyser inom olika branscher och marknadsområden samt av utvecklingsprojekt för företag där man utnyttjar marknadskunskap och designtänkande. Förutom grundrådgivning jobbar jag med marknadsanalyser och med evenemang i samband med temaåret 2018: Affärsmöjligheter i Mellanöstern och Nordafrika. Jag jobbar på kontoret i Vasa.

9299_200x300px

Katja Jankens

Senior Advisor
NordicHub Manager

+358 50 573 8876

katja.jankens(at)viexpo.fi

Jag har lång erfarenhet av att hjälpa företag ut på nya marknader och mitt specialområde är Skandinavien med fokus på Norge och Sverige. Förutom grundrådgivning jobbar jag även med att planera och förverkliga såväl mässor som exportfrämjande resor. Jag jobbar på kontoret i Jakobstad.

Matias1B neliö

Matias Rosström

Brand & Communications Advisor

+358400708979

matias.rosstrom@viexpo.fi

Jag har en lång erfarenhet inom mediabranschen dels som egen företagare och som anställd. Med min erfarenhet, kunnande och breda kontaktnät hittar vi en bra marknadsförings- och kommunikationsmodell för ditt företag.

Kontakta oss redan idag!

Viexpo har ett omfattande kontaktnätverk både i Finland och utomlands, och våra experter har flera års erfarenhet i att hjälpa företagen att nå nya marknader. Vi hjälper ditt företag att hitta de rätta lösningar för er.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

JAKOBSTAD

Adress

Runebergsgatan 11

68600 Jakobstad

 

Viexpos FO-nummer: 0198452-3

KARLEBY

Adress

Ristrandsgatan 1

67100 Karleby

 

VASA

Adress

Wolffskavägen 35 B, 5. vån.

65200 Vasa

SEINÄJOKI

Adress

Frami D

Tiedekatu 2
60320 Seinäjoki

KURIKKA

Adress

Keskuspuistikko 14

61300 Kurikka