Ny praktikant på Viexpos kontor i Vasa

Ny praktikant på Viexpos kontor i Vasa

Den 2 mars började en ny praktikant Disa Laine på Viexpos kontor i Vasa. Disa kommer att jobba med oss fram till slutet av maj.

Jag är ekonomie magisterstuderande från Vasa Universitet och kommer ursprungligen också härifrån Vasa. Som huvudämne studerar jag handelsrätt och som sidoämne har jag studerat redovisning, finansiering och marknadsföring. De senaste två åren har jag bott och jobbat i Helsingfors och i början av det här året kom jag tillbaka från mina utbytesstudier i Taiwan där jag studerade International Business och kinesiska. Just nu känns det mycket bra att vara tillbaka vid hembygden igen!

I mina studier har jag inriktat mig på internationella kurser och dessutom har jag redan fått lite erfarenhet av export i mina tidigare arbetsuppgifter. Jag vill jämt utmana mig själv och utveckla mina kunskaper inom export och internationalisering. Därför är jag övertygad om att min praktikperiod här på Viexpo ger en fin möjlighet att tillämpa de teoretiska kunskaper jag fått via mina studier och lära mig mer om export och internationalisering i praktiken.

Disa får du tag i via e-post: disa.laine@viexpo.fi.