Strävar ni till marknader i Sverige, Norge, Tyskland eller kanske Kina? – Viexpos nyckelaktörer presenterar sig, de som hjälper sme-företagen att påbörja exporten (9)

Strävar ni till marknader i Sverige, Norge, Tyskland eller kanske Kina? – Viexpos nyckelaktörer presenterar sig, de som hjälper sme-företagen att påbörja exporten (9)

Intressanta arbetsuppgifter, projekt och kolleger försäkrar att men trivs på Viexpo. Ett litet och dynamiskt företag möjliggör intern rörlighet och karriärsutveckling enligt egna intressen. Nyckeln till Viexpos framgång är personalen som hjälper sme-företagen och skräddarsyr en export stig för varge företag till den marknad som företaget önskar sig. Det behövs fräscha synvinklar och kunnande, expertis och samarbete. Förändringen stärks av våra affärsutvecklare och konsulter som har flera års erfarenhet bakom sig. Härtill har var och en på Viexpo sitt eget specialkunnande inom exporten samt gedigen språkfärdighet. Dessutom behöver Viexpo kunnande i ekonomi och förvaltning, som sköts av två intressanta personer.

 

Kristian Schrey, Verkställande direktör

 

Kristian

 

Vad är det bästa med Viexpo?

Det bästa med Viexpo är att man får jobba med företagen oberoende bransch. De företagare som strävar efter tillväxt via export kommer med massor av nya idéer och det är verkligen intressant och motiverande att jobba med dem.

 

Hurdan är din roll på Viexpo?

Förutom VD:s uppgifter, arbetar jag starkt på fältet. Det innebär att vi går företagsspecifikt igenom företagarnas behov och svarar på dem med Viexpos tjänster. Basrådgivning, konsultation och projektplaneringen tar den största delen av min arbetstid.

 

Vad är ditt specialkunnande?

Jag har bakgrund som företagare i flera olika branscher och kan således också hjälpa företagen tämligen omfattande vad gäller export och tillväxt. Att hitta nya kontakter och finansiering är vanligen de två säker som företagen behöver mest hjälp med. Härtill har jag specialkunnande om Asien och i synnerhet den kinesiska marknaden.

 

(Export tips?)

Be om sakkunnighjälp redan från början och gör grundarbetet väl. En välplanerad exportplan sparar resurser och ger enligt forskningar bättre resultat.

 

Kontakta Kristian:

 

+358 50 572 8253

kristian.schrey(at)viexpo.fi