Strävar ni till marknader i Sverige, Norge, Tyskland eller kanske Kina? – Viexpos nyckelaktörer presenterar sig, de som hjälper sme-företagen att påbörja exporten (8)

Strävar ni till marknader i Sverige, Norge, Tyskland eller kanske Kina? – Viexpos nyckelaktörer presenterar sig, de som hjälper sme-företagen att påbörja exporten (8)

Intressanta arbetsuppgifter, projekt och kolleger försäkrar att men trivs på Viexpo. Ett litet och dynamiskt företag möjliggör intern rörlighet och karriärsutveckling enligt egna intressen. Nyckeln till Viexpos framgång är personalen som hjälper sme-företagen och skräddarsyr en export stig för varge företag till den marknad som företaget önskar sig. Det behövs fräscha synvinklar och kunnande, expertis och samarbete. Förändringen stärks av våra affärsutvecklare och konsulter som har flera års erfarenhet bakom sig. Härtill har var och en på Viexpo sitt eget specialkunnande inom exporten samt gedigen språkfärdighet. Dessutom behöver Viexpo kunnande i ekonomi och förvaltning, som sköts av två intressanta personer.

 

Elina Ruohonen-Braun, Senior International Business Advisor

 

Vad är det bästa med Viexpo?

Det bästa med Viexpo är den trevliga teamen och de fantastiska kundföretagen. Arbetet i sig själv är alldeles fantastiskt och intressant. Inte ens efter flera arbetsår kan man säga att det skulle vara tråkigt. Det finns inte två lika dagar och nya positiva utmaningar dyker ständigt upp.

 

Hurdan är din roll på Viexpo?

Jag ansvarar för de internationella mässavtalen och deras förvekligande som Viexpos representant och tillsammans med företagen. Jag stöder företagen i deras internationella mässprojekt och hjälper till med praktiska arrangemang. Dessutom sköter jag förhandlingarna mellan företagen och mässarrangörerna. Jag samarbetar nära med Business Finland och NTM-centralen när det gäller olika företagsfinansieringar.

 

Vad är ditt specialkunnande?

Jag känner väl till jord- och skogsbruksmaskinbranschen och deras marknader i Tyskland och de tyskspråkiga länderna såsom också i Frankrike och de franskspråkiga länderna. Jag har bra språkfärdigheter och mycket erfarenheter om internationella förhandlingar och finansieringsformer

 

(Export tips?) Nordafrika och Asien!