Synergi via Group Explorer-projektet

Synergi via Group Explorer-projektet

Viexpo tillsammans med fyra företag inom metallbranschen kommer att söka information och kunder från Sverige. Vi sätter i gång Viexpos första Group Explorer-projekt med Viexpos Anne Viitala som projektledare.

Group Explorer-projektet får finansiering via Business Finland. Group Explorer-finansieringen är avsedd för företagsgrupper för utredning av gemensamma möjligheter till affärsverksamhet på den internationella marknaden.

Det lönar sig att ansöka om finansiering när en grupp på minst fyra företag har liknande mål och gruppen får tydlig synergi av att jobba tillsammans. Med denna finansiering kan man främja i synnerhet företagens internationella tillväxt och marknadstillträde.

Med i projektet som koordineras av Viexpo är Konepaja Stamac, Relicomp, Ferrum Steel och Alvarin Metalli.

Företagen vill i första hand får kunder och samarbetspartners från marknaderna i Sverige. De deltagande företagens produkter och kunnande konkurrerar inte med varandra utan det finns kunnande och produkter inom gruppen som kompletterar varandra. Av denna orsak vill företagen förena sina krafter och undersöka vilka möjligheter som erbjuds på de internationella marknaderna. Att utveckla sina egna produkter med tanke på olika kundsegment och att utveckla gemensamma anbud med tanke på målmarknaden anses särskilt intressant bland företagen. Målmarknaderna vill man bekanta sig med bl.a. via underleverantörsmässan om omständigheterna bara tillåter det.

Detta blir ett konkret och bra projekt och därför är också förväntningarna höga”, funderar Anne Viitala.

Viexpo ha omfattande erfarenheter om olika projekt med företagsgrupper, så företagen i detta projekt är i goda händer.

Mera information fås av projektledaren Anne Viitala.

Anne Viitala

Senior Advisor
+358 400 811 490
anne.viitala(a)viexpo.fi