Tre praktikanter började på Viexpo i årsskiftet

Tre praktikanter började på Viexpo i årsskiftet

Det är livligt på Viexpo kontoren, vi fick tre nya praktikanter.

Lenita Lähdemäki gör sin praktik i kontoret i Karleby.

På bilden Maarit, Lenita och Carita

Viexpo var mitt första val genast när jag hörde om det. Jag är glad över möjligheten att bekanta mig med arbetet på Viexpo och skapa nätverk med kollegorna.

Lenita kommer från Ylivieska och studerar Digital Business (Bachelor of Business Administration) yrkeshögskolan Centria i Karleby. Studierna fokuserar internationell marknadsföring och ledarskap, men också bl.a. servicedesign anser Lenita vara intressant.

Lenita är intresserad av olika kulturer, språk och vad det är i Finland som fängslar utlänningar. Turism, Lappland och ryska språket ingår i Lenitas topp 3 lista när det gäller olika intressen. Förutom ryska kan Lenita också engelska, svenska och grunderna i italienska.

Jag ser fram emot att lära mig på vilket sätt man på Viexpo kan hjälpa företagen att bli internationella och hitta sin plats på nya marknader.


Carolin Castillo gör sin praktik i kontoret i Vasa.

Carolin

Hon blev intresserad av Viexpo som praktikplats eftersom hon redan har en utbildning inom internationell business och Viexpo passar hennes professionella profil perfekt.

Det är intressant att skaffa erfarenheter om internationella marknader och även använda sitt eget språk spanska. Jag talar dessutom naturligtvis finska, svenska och engelska.

Carolin kommer från Dominikanska republiken. Hon har bott i Finland i 3 år. Hon deltar i Hankens Business Lead -program, i vilken denna praktikperiod på tre månader ingår.

Jag är verkligen glad att få göra praktiken hos er, och jag är ivrig att lära mig.
Julia Pernal gör sin praktik i kontoret i Jakobstad.

På bilden Julia och Carolin

Jag vill göra min praktik på Viexpo eftersom företagets profil mycket väl motsvarar min tidigare arbetserfarenhet och utbildning.

Julia har bott i 6 olika länder under de senaste 20 åren. Nu bor hon i Finland. Julia kan 6 språk av vilka engelska, italienska och polska utmärkt och svenska och norska bra. Julia har specialkunnande i att hjälpa företagen att hitta sin plats på nya marknader.

Julia deltar också i Hankens Business Lead -program till vilken också denna praktik hör.

Jag ser fram emot att fördjupa mig i det finländska business livet.


Vi önskar alla tre praktikanter mycket välkomna!