Synergiaa Group Explorer -hankkeella

Synergiaa Group Explorer -hankkeella

Viexpo lähtee yhdessä neljän metallialan yrityksen kanssa hakemaan tietoa ja asiakkaita Ruotsista. Käynnistämme Viexpon ensimmäisen Group Explorer -hankkeen, jossa Viexpon Anne Viitala toimii hankkeen projektipäällikkönä.

Group Explorer -hanke saa rahoituksensa Business Finlandin rahoituspalvelun kautta. Rahoitusmuoto on tarkoitettu yritysryhmille yhteisten liiketoimintamahdollisuuksien selvittämiseen kansainvälisillä markkinoilla.

Rahoitusta kannattaa hakea silloin, kun vähintään neljällä yrityksellä on samansuuntaiset tavoitteet ja ryhmälle koituu yhteisestä tekemisestä selkeää synergiaa. Tällä rahoituksella voidaan edistää erityisesti yritysten kansainvälistä kasvua ja pääsyä kohdemarkkinalle.

Viexpon koordinoimassa hankkeessa ovat mukana Konepaja Stamac, Relicomp, Ferrum Steel ja Alvarin Metalli.

Yritykset tavoittelevat ensisijaisesti asiakkaita ja yhteistyökumppaneita Ruotsin markkinoilta. Yritysten tuotteet ja osaaminen eivät kilpaile keskenään vaan ryhmän sisältä löytyy toisiaan täydentävää osaamista ja tuotteita. Tästä syystä he haluavat yhdistää voimavarat ja lähteä tutkimaan millaisia mahdollisuuksia löytyy kansainvälisillä markkinoilla. Erityisen kiinnostavaksi yritykset kokevat omien tuotteiden kehittämisen eri asiakassegmenteille sekä yhteisten tarjoamien kehittämisen kohdemarkkinoita ajatellen. Kohdemarkkinoihin halutaan myös tutustua mm. alihankintamessujen kautta, kunhan olosuhteet sen sallivat.

”Tästä tulee konkreettinen ja hyvä hanke, niinpä odotukset ovat kaikilla korkealla”, Anne Viitala pohtii.

Viexpolla on mittava kokemus yritysryhmien erilaisista projekteista, joten tämänkin hankkeen yritykset ovat hyvissä käsissä.

Lisätietoja antaa hankkeen projektipäällikkö Anne Viitala.

Anne Viitala

Senior Advisor
+358 400 811 490
anne.viitala(a)viexpo.fi