Kansainvälistymisen rahoitus

Kansainvälistymistä voi rahoittaa monin eri tavoin ja autamme yritystäsi löytämään juuri teille sopivan rahoituksen.

Kansainvälistymisen rahoitus

Pienten ja keskisuurten yritysten kansainvälistymiseen on tarjolla useita eri vaihtoehtoja kuten yritystukia eri tarkoituksiin ja yhteishankerahoituksia yritysryhmille. Viexpon asiantuntijoiden avulla kartoitat eri rahoitusvaihtoehtoja ja löydät yrityksellesi sopivimman vaihtoehdon. Asiantuntijamme avustavat myös rahoitushakemusten kanssa.

 

Yhteistyöverkostomme avulla saat kauttamme ajantasaista tietoa ja asiantuntevaa ohjausta rahoitussuunnitelman laatimiseen.

Maaseudun yritystuet tarjoavat tukea toiminnan kehittämiseen silloin kun kyseessä on maaseudulla harjoitettava yritystoiminta, joka lisää maaseudun elinvoimaa ja toimeentulomahdollisuuksia. Perustamistuen avulla voit uutta liiketoimintaa käynnistäessä investoida mm. liiketoimintaan valmentavan neuvonnan ostamiseen tai kansainvälistymisselvitykseen.

Business Finland tarjoaa erilaisia yritystukia yrityksille, jotka tähtäävät kansainvälisille markkinoille tai haluavat laajentaa kansainvälistä liiketoimintaansa. Kiito -rahoituspalvelun avulla yritys voi kehittää kasvuvisiotaan ja -strategiaansa, parantaa muita valmiuksia kansainväliseen kasvuun sekä kartoittaa kysyntää vientimarkkinoilla. Explorer -rahoituksen avulla voi ostaa uutta tietoa ja osaamista, jonka avulla yritys voi edetä uudella kansainvälisellä markkinalla. Tempo -rahoituksen avulla puolestaan yritys voi selvittää kysyntää uudella kansainvälisellä markkinalla. Lisäksi Business Finland myöntää messuavustusta vähintään neljän tukikelpoisen pk-yrityksen ryhmälle, joka osallistuu toimialallaan merkittävään B2B-messutapahtumaan ulkomailla.

Ely-keskuksen yrityksen kehittämisavustusta myönnetään pk-yritysten kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin, kun yritys aloittaa toimintansa, haluaa panostaa merkittävästi uudistumiseen tai pyrkii kasvamaan. Erityisenä painopisteenä on yritysten kansainvälistyminen.

Finnvera tarjoaa pk-yrityksille apua maksutavan valinnan, riskeiltä suojautumisen sekä maksuajan rahoittamisen suhteen.

Lisäksi tarjolla on erilaisia investointirahastojen ja pankkien ohjelmia yritysten kansainvälistymisen tukemiseksi.

Viexpon asiantuntijat auttavat yritystäsi löytämään sopivan rahoitusmuodon. ELY-keskuksen itsenäisenä kansainvälistymisen yksikkönä, TeamFinland -verkoston osana ja yhteistyössä Business Finlandin kanssa yrityksesi saatavilla on monia erilaisia rahoituksen muotoja.

 

Tutustu esim. näihin rahoituksen mahdollisuuksiin. Voit luonnollisesti olla myös yhteydessä kansainvälistymisen asiantuntijoihimme ja keskustella asiasta tarkemmin heidän kanssaan.