Minna Jakobsson

Minna Jakobsson

”Tässä työssä saa tavata paljon mielenkiintoisia ja hienoja yrityksiä, mikä on ihan parasta!”

 

Minna kuvailee, että Viexpo on matalan kynnyksen vientineuvontaa tarjoava yritys, jonne kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä, jos vienti yhtään kiinnostaa tai jokin vientiin liittyvä askarruttaa, ja jossa autetaan aina eteenpäin! Minnan vastuualueena Viexpolla on vientineuvonta ja markkinaselvitykset. Minna toimii Vaasan toimipisteestä käsin.

 

Vientineuvonnan lisäksi Minnan päätehtävänä on markkinaselvitykset. Markkinaselvitykset sopivat sekä vientiä suunnitteleville että jo vientiä tekeville yrityksille. Minna kuvailee, että yleensä hän tapaa ensin yrityksen ja keskustelee yrityksen kanssa yrityksen tilanteesta ja toiminnasta kokonaisuudessaan. Tärkeää on keskustella yrityksen kanssa siitä, millä tavalla Viexpo voi olla avuksi kansainvälistymisessä.

 

”Mietimme yhdessä yritysten kanssa, mitkä olisivat yritykselle sopivat askeleet, joilla vientiä lähdetään tavoittelemaan.”

 

Minna on työurallaan työskennellyt kansainvälisten yksiköiden kanssa erityyppisten markkinaselvitysten ja -kartoitusten parissa. Hän tiesi välittömästi nähtyään Viexpolla avoimen paikan, ettei halunnut jättää tilaisuutta väliin.

 

”Minulle on tärkeää työskennellä vientiin liittyvien asioiden kanssa ja auttaa alueen yrityksiä kansainvälistymään.”

 

Minnan mielestä parasta hänen työpäivissään on tavata eri toimialojen yrityksiä ja yrittäjiä, kuulla heidän tarinansa, tutustua yritysten toimintaan ja yhdessä heidän kanssaan pohtia, miten edetä viennissä. Yksi tärkeimmistä asioista, mikä vientiyrityksen tulisi ottaa huomioon, on Minnan mielestä suunnitelmallisuus, eli mietitään oman yrityksen lähtökohdista vientiä ja tarvittaessa selvitetään, mitä ei tiedetä.

 

”Tässä työssä oppii koko ajan yrityksistä ja toimialoista, saa seurata, mitä eri markkinoilla tapahtuu ja missä voisi olla meidän asiakkaillemme mahdollisuuksia kasvaa ja kansainvälistyä.”

 

Vapaa-ajallaan Minna ulkoilee eri harrastusten parissa, myös koiran kanssa. Minna on ahkera kirjojen lukija ja hän myös kunnostaa mökkiään.

Tästä voit varata tapaamisen Minnan kanssa.
Minna on sitten sinuun yhteydessä tarkemmin, että voitte sopia yksityiskohdista.