NORDICHUB

NordicHub on Viexpon koordinoima pohjoismaisen kansainvälisen liiketoiminnan, ja erityisesti viennin, kansallinen osaamishubi. NordicHub toimii verkostomaisessa yhteistyössä hyödyntäen kunkin alueen vahvinta osaamisaluetta ja rakentaen Suomeen verkostomaisen toiminnan pk-yritysten vientipolutusmalliksi Pohjoismaisille markkinoille. Kansallisen osaamishubin lisäksi NordicHub luo ja muodostaa pohjoismaisen yrityspalveluverkoston ja rakentaa edelleen pohjoismaisia kokonaisvientiratkaisuja muualle maailmaan.

Viexpon ja Pohjanmaan erityisenä vahvuutena on luonnollinen yhteys Pohjoismaihin. Yhteydet Pohjanmaan rannikolta Pohjoismaihin ovat hyvät, kieli ja kulttuuri tuttuja ja yhteistyöperinteet vahvat. Rannikon vientiperinteet Suomesta muihin Pohjoismaihin ulottuvat yli 1 000 vuoden päähän, Viexpon oma historia vienninedistäjänä vuoteen 1970 asti. Tämän luonnollisen yhteyden ympärille, olemme luoneet ja rakentaneet alueellemme yhteisen NordicHubin.

Rannikon vientiperinteet Pohjoismaihin ulottuvat yli 1 000 vuoden päähän ja Viexpon toiminta on käynnistynyt jo 1970.

Pohjanmaan asukkaista noin 50 % puhuu ruotsia äidinkielenään ja muun kielisiä asukkaita on 5 %.
Pohjanmaa lukuina 2015

Rannikkoseudun historia nojaa vahvasti Ruotsin vallan aikaan, minkä seurauksena ruotsalainen kulttuuri, keskivertoa parempi sosiaalinen pääoma ja luottamus toisiin ovat vahvasti läsnä Pohjanmaan alueella. Studio55 11/2012

Pohjoismainen yhteistyö rakentuu mm. kulttuurin, koulutuksen, ympäristön, kansalaisten oikeuksien, talouden ja elinkeinoelämän sekä informaatioteknologian ympärille. Pohjola-Norden 2018

NordicHubin päämaja sijaitsee Pukinkulmassa Vaasassa.

= Laatu, luottamus & lyhyemmät neuvottelut

INFRASTRUKTUURI

 

Loistavat yhteydet Pohjanmaalta Pohjoismaihin lentäen, maanteitse ja meriteitse.

OSAAVA TYÖVOIMA

 

Pohjanmaan alueella sijaitsee 6 korkeakoulua ja Keski-Pohjanmaalla 3 korkeakoulua. Umeå universitet ja Norwegian University of Science and Technology mukaan laskettuna opiskelijoita Pohjanmaan korkeudella on yhteensä noin 100 000.

YRITYSPALVELUVERKOSTO

 

NordicHub verkosto koostuu alueellisista ja valtakunnallisista elinkeinoelämää edistävistä organisaatioista, nuorista visionääreistä sekä avoimista ja osaamistaan jakavista persoonista vahvojen vientiyritysten takaa. Yhdessä autamme yrityksiä Pohjoismaihin ja sieltä edelleen maailmalle.

ELINKEINOELÄMÄN RAKENNE

 

Meillä on Pohjoismaiden suurin energiaklusteri sekä monipuoliset ja vahvat toimialat. Laaja-alainen ymmärrys eri toimialoista ja niiden yksilöllisistä tarpeista on yksi alueemme vahvuuksista.

Yhteistyö korkeakoulujen ja lukioiden kanssa

Viexpo ja NordicHub tarjoavat vuosittain korkeakouluopiskelijoille mahdollisuuden suorittaa kolmen kuukauden harjoittelu Pohjoismaisen yhteistyön ja liiketoiminnan kehittämisen parissa. Edellytämme harjoittelijoilta sujuvaa suomen tai ruotsin kielen taitoa sekä hyvää englantia, maisterivaiheen opintoja, liiketoiminnan ymmärrystä sekä oma-aloitteista ja ahkeraa otetta työhön! Etuna on korkeakoulun tarjoama harjoittelutuki. Teemme myös mielellämme yhteistyötä opinnäytetöiden ja erilaisten kurssitöiden osalta.

 

Harjoitteluhakemuksia voi lähettää ympärivuoden osoitteeseen: vaasa(at)viexpo.fi.

VKD2018_LOGO_ILMAN_VUOTTA-01

NordicHub on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa!

Viexpon koordinoima NordicHub tarjoaa tänä kesänä kuudelle lukiolaiselle mahdollisuuden päästä työskentelemään Pohjoismaisen yhteistyön ja liiketoiminnan kehittämisen parissa.  Lukiolaiset työskentelevät kesäkuussa kolmen viikon ajan Vaasassa ja Kokkolassa muun muassa tiedonhaun, suunnittelutyön ja markkinoinnin parissa.

 

Kesätyöntekijöiden kuulumisia voit seurata kesäkuussa Viexpon blogista, somesta sekä videopäiväkirjojen kautta!