Viexpo

Viexpo yrityksenä

Viexpo on vuonna 1970 perustettu, itsenäinen, voittoa tavoittelematon osuuskunta, jonka perustoimintaa on auttaa pk-yritykset maailmalle koosta ja toimialasta riippumatta.  Perustehtävänamme on neuvoa kaikkien toimialojen yrityksiä vientiin ja kansainvälistymiseen liittyvissä kysymyksissä. Haluamme parantaa pk-yritysten valmiuksia kansainvälistymisen eri vaiheissa, nopeuttaa yritysten pääsyä uusille markkinoille, madaltaa viennin aloituskynnystä ja vähentää kansainvälistymiseen ja vientiin liittyviä riskejä. Tutkimme jokaisen yrityksen potentiaalin Pohjanmaan kautta maailmalle, se on Viexpon ydinosaamista.

 

NordicHub, joka toimii sillanrakentajana pohjoismaisten yritysten, klustereiden ja verkostojen välillä ja auttaa yrityksiä kasvamaan Pohjoismaisille markkinoille, on linkkimme monipuoliseen yhteistyöhön muiden Pohjoismaiden kanssa.

 

Palveluitamme ovat

 

 

Vahvuuksiamme ovat laajat kotimaiset ja kansainväliset verkostot, ja asiantuntijoillamme on monivuotinen kokemus yritysten auttamisessa uusille markkinoille. Osuuskunta Viexpolla on merkittävä rooli pk-yritysten kansainvälistymisen edistämisessä alueellisesti ja koko maan kattavasti. Toimimme osana maakuntien Team Finland-verkostoa ja Pohjanmaan ELY:n kansainvälistymisyksikkönä . Lisäksi teemme yhteistyötä kaikkien niiden toimijoiden kanssa, jotka pyrkivät samoihin tavoitteisiin pk-yritysten toiminnan vahvistamiseksi.

 

Toimintamme on menestyksellistä ja ainutlaatuista Suomessa. Toimimme erittäin tehokkaasti pienellä organisaatiolla, ja olemme tehneet merkittävää työtä Vienti-Suomen rakentamisessa. Toimimme kivuttomasti yli maakuntarajojen ja korostamme hyvää yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ehdottomana toiminnan lähtökohtana, koska yhdessä olemme enemmän.

 

Viexpo toimii kaksikielisesti, suomeksi ja ruotsiksi. Viexpo pystyy tarjoamaan kansainvälistymisen palveluja useilla kielillä tarpeen mukaan. Pääsääntöisesti palveluja tarjotaan seuraavilla kielillä: englanti, saksa, ranska, norja ja tanska. Käytössämme ovat verkostojemme kautta myös venäjän, espanjan, arabian ja monien muiden kielten osaajat ja liiketoimintakulttuurien tuntijat.

Tämä on Viexpon tarina

 

Historia

Missio

Viexpon missiona on tukea pk-yritysten kansainvälistymistä ja vientiä ajankohtaisin ja monipuolisin toimenpitein, ja siten luoda Suomeen työpaikkoja ja edistää hyvinvointiyhteiskuntaa ja elinkeinoelämää.

Visio

Haluamme olla ensimmäisenä mielessä, kun yritys miettii vientiä ja kansainvälistymistä Pohjoismaihin ja maailmalle.

Autamme aina yritystä eteenpäin tilanteesta riippumatta.

Haluamme myös olla arvostettu ja esimerkillinen työpaikka, yksi parhaista Suomessa, ja kannamme kukin vastuuta tästä.

Arvomme

Toiminnassamme näkyy asiakaslähtöisyys, luotettavuus ja avoimuus.

Yrityskulttuuri

 

Viexpon yrityskulttuuri on osallistava ja dynaaminen. Kansainvälistymistä edistävänä organisaationa monimuotoisuus on perusasia. Uskomme avoimeen johtamiseen ja yhteisöllisyyteen ja siihen, että innostavan ja vastuunottoa korostavan työympäristön luomisella työntekijämme kukoistavat. Vannomme yhteistyön ja verkostoitumisen eteen ja toimimme esimerkillisenä kumppanina niin asiakkaillemme kuin sidosryhmillemme. Olemme ylpeitä historiastamme ja juuristamme, oppimme myös sieltä ammentaen.

Viexpon hallitus

Hallituksen puheenjohtaja:

Timo Lahtinen, toimitusjohtaja, Kokkolanseudun Kehitys Oy, Kosek

 

Jäsenet:

Paula Erkkilä, toimitusjohtaja, Pohjanmaan kauppakamari

Angelique Irjala, toimitusjohtaja, Kristiinankaupungin elinkeinokeskus Oy

Harri Jaskari, johtaja, Suomen yrittäjät

Jussi Laurila, kehityspäällikkö, Jokipiin Pellava Oy

Cecilia Raunio, talous- ja strategiajohtaja, Vaasan kaupunki

Timo Saari, ylijohtaja, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Mikael Snellman, QEHS päällikkö, Snellman Oy