Carita Pöntiö

Carita Pöntiö

”Tunnista potentiaaliset asiakkaat ja opi tuntemaan heidät!”

 

Caritan mielestä Viexpoa kuvastaa parhaiten käytännönläheinen toiminta yritysten hyväksi, sillä Viexpon tehtävänä on auttaa yrityksiä vientimarkkinoille konkreettisten toimenpiteiden avulla. Ennen Viexpolle tuloa Carita on toiminut kymmenen vuotta yrittäjänä ja hänellä on käytännön kokemusta viennistä. Carita toimii Kokkolan toimipisteeltä käsin.

 

Roolissaan Viexpolla Carita auttaa yrityksiä eri toimenpitein käynnistämään ja kehittämään vientitoimintoja. Hän haluaa auttaa pk-yrityksiä jakamalla omia hyviä ja huonoja kokemuksiaan yrittämisestä ja erityisesti myynnistä kotimarkkinoiden ulkopuolelle.

 

Erikoisosaamistani on käytännön kokemus viennistä, sekä ymmärrys yrittäjien kohtaamista haasteista oman yrittäjätaustani kautta.”

 

Caritaa kuvastaa tekemisen meininki ja hän ei pelkää ottaa vastaan uusia haasteita ja projekteja. Hän oli vastuussa Viexpon ensimmäisen kolmipäiväisen virtuaalisen vientitapahtuman Viexpo Virtual Export Event 2020 organisoimisesta. Carita toimii myös yritysryhmille suunnatuissa vientiprojekteissa, joista tuorein on huhtikuussa 2021 alkava Pohjanmaan design- ja lifestyle –yritykset Japanin markkinoille. Tähän projektiin osallistuu yhdeksän yritystä Pohjanmaan maakunnista.

 

Caritalla on hyvät sosiaaliset taidot ja hänen kollegansa kuvailisivat Caritaa hauskaksi, äänekkääksi ja huumorintajuiseksi. Hän haluaisi kehittää kielitaitojaan etenkin ranskan, saksan ja ruotsin osalta. Caritan mielestä vientiyritykselle kaikista tärkeintä on tunnistaa potentiaaliset asiakkaat ja tutustua heihin mahdollisimman hyvin.

 

”Parasta työpäivissäni on ehdottomasti monen erilaisen yrityksen kanssa toimiminen.”

 

Työpäiviään Carita kuvailee monipuolisiksi ja mielenkiintoisiksi. Hän toteaa, että tosi monella suomalaisella yrityksellä toimialasta riippumatta olisi paremmat kasvumahdollisuudet kotimaan markkinoiden ulkopuolella. Läpinäkyvyys, aitous, rehellisyys, luotettavuus, puhtaus, luonnollisuus, eettisyys ja tehokkuus ovat arvoja, jotka todella kiinnostavat ja jotka aidosti ovat monen suomalaisyrityksen toiminnan perusta. Osataanko näistä kertoa, ja ymmärretäänkö näiden merkitystä ja arvoa omassa liiketoiminnassa, se on sitten toinen juttu se.

 

Carita lähtisi katsomaan auringonnousua ja nauttii kesästä, koska ”se on vaan niin parasta aikaa” Caritan sanoin. Vapaa-ajallaan hänet löytäisi lukemasta elämäkertoja, ulkoilemasta koiran kanssa tai kokkailemasta hyvää ruokaa viinin kera.

Tästä voit varata tapaamisen Caritan kanssa.
Carita on sitten sinuun yhteydessä tarkemmin, että voitte sopia yksityiskohdista.