Elina Ruohonen

Elina Ruohonen

”Vuosikymmenien kokemus on tehnyt minusta erinomaisen messuasiantuntijan!”

 

Elinan mielestä monipuolisuus kuvaa Viexpoa parhaiten ja hän kertoo, että parasta hänen työpäivissään on vaihtelevat työpäivät sekä mahdollisuus tavata ja toimia asiakasyritysten kanssa. Hänen roolinsa Viexpolla on monipuolinen ja häneltä saa apua erityisesti kansainvälisten messujen kanssa. Elina toimii Ranskasta käsin.

 

”Olen messuasiantuntija ja osallistun kansainvälisille messuille. Vastaan sopimusmessujen markkinoinnista ja työstämisestä ja kansainvälisillä messuilla tehtäviini kuuluvat mm. suomalaisten yritysten opastaminen ja koordinointi yritysten ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden välillä kuten myös messujen rahoitushakemusten työstäminen.”

 

Elinan kollegat kuvailisivat Elinaa optimistiseksi ja kokeneeksi. Kokemusta hänellä on karttunut kansainvälisestä bisneksestä vuosikymmenien ajalta. Hänen vahvuuksiaan ovat ehdottomasti hänen erinomainen kielitaitonsa sekä erilaisten kulttuurien tunteminen, mitkä ovat vientiasiantuntijalle tärkeitä ominaisuuksia.

 

Sopimusmessujen ja yleisen vientineuvonnan lisäksi Elina tekee markkinaselvityksiä erityisesti Ranskaan ja ranskankielisiin maihin sekä Saksaan ja saksankielisiin maihin liittyen. Hän mainitsee yhdeksi erikoisosaamisekseen julkisten rahoitusmahdollisuuksien tuntemisen ja tietämisen.

 

Elinan mielestä vientiyritykselle tärkeintä on olla realistinen, mutta samalla myös uskoa omiin tuotteisiinsa ja uskaltaa kokeilla. Hän lisää, että yrityksen olisi hyvä ottaa ulkopuolista apua vastaan silloin, kun se on tarpeen. Tällä hetkellä Elinan mielestä yksi kiinnostava ala on maatalouskoneala, sillä eri maissa panostetaan kansallisesti paljon investointeihin, alan kehitykseen sekä koneiden ja laitteiden digitalisointiin.

 

Olen utelias digitalisoinnin tarjoamiin mahdollisuuksiin ja niiden jalkauttamiseen yrityksille.”

 

Elina kertoo hänen lapsuuden haaveammattinsa olleen lakimies, mutta työura vei mukanaan kansainväliseen bisnekseen. Mistähän Elinan löytää vapaa-ajallaan?

 

”Vietän mielelläni vapaa-aikaani hevosten ja koirien kanssa. Kevät-ihmisenä minut löytää myös puutarhassa kädet mullassa tai remontoimassa.”

Tästä voit varata tapaamisen Elinan kanssa.
Elina on sitten sinuun yhteydessä tarkemmin, että voitte sopia yksityiskohdista.