Linda Jansson

Linda Jansson

Viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija | Vientineuvoja

+358 44 537 0254

linda.jansson(at)viexpo.fi

Kaikessa tavoite on palvella yrityksiä, olla mahdollistaja eri tavoin

 

Lindasta Viexpoa kuvaa parhaiten se, että Viexpo on pieni ketterä organisaatio, jolla on monen alan asiantuntijoita. Viexpo pyrkii toimimaan kaikessa asiakaslähtöisesti, yritysten intressi on Viexpon intressi. Kiteytettynä Viexpo vie yritykset maailmalle.

 

Lindalle yrityskenttä ja kansainvälisyys ovat teemoja, joiden parissa hän on aiemmin työskennellyt ja joista hän pitää. Linda on yrittäjäperheestä, arvostaa yrittäjiä ja pitää yritysten menestystä koko hyvinvointimme perustana, siksi työ Viexpolla tuntui merkitykselliseltä. Viestintä ja markkinointi olivat myös Lindalle entuudestaan tuttuja ja mielekkäitä asioita, hän on opiskellut Hankenilla markkinointijohtamista ja tehnyt paljon viestintää eri yhdistyksissä.

 

”Olen järjestänyt paljon erilaisia tapahtumia ja seminaareja, minulla pysyy monetkin langat käsissä.”

 

Lindan aiempi kokemus projektipäällikkönä toimimisesta ja suurien kokonaisuuksien ja monien yksityiskohtien koordinoimisesta auttaa häntä myös nykyisessä työssään. Hän on myös aiemmin työskennellyt pk-yritysten kanssa, auttaen yrityksiä kehittämään kansainvälistä rekrytointiaan. Työvoiman hankintaan liittyvät kysymykset, jotka yhä enenevissä määrin haastavat yrityksiä, ovat siten hänelle tuttuja.

 

Lindan rooli Viexpolla on pääasiallisesti toimia markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä, mutta hän myös johtaa projekteja, järjestää tapahtumia ja matkoja, sekä antaa maksutonta vientineuvontaa. Kaikessa tavoite on palvella yrityksiä, olla mahdollistaja eri tavoin.

 

Tulevaisuudessa Linda haluaisi kehittyä digitalisaation ja verkkokaupan saralla, koska se on toimintaympäristö, jossa yritysten jo nyt täytyy osata toimia ja tulevaisuudessa vielä enemmän.

 

”Avain menestykseen on tuntea asiakas”

 

Vientiyritykselle alasta riippumatta tärkeintä on ymmärtää ja tuntea asiakas. Linda uskoo, että se on avain menestykseen. Viennissä on hyvä huomioida, että asiakkaissa voi olla eroavaisuuksia eri maiden välillä, heidän mieltymyksiänsä ja ostokäyttäytymistä on tärkeä tuntea.

 

”Pidän aamuista, koska se on aina uusi mahdollisuus.”

 

Linda pitää aamuista, mutta lähtisi kuitenkin mieluummin katsomaan auringonlaskua, koska ne ovat kauniita. Kesäisin Lindan löytää usein istumasta mökinrannalla auringonlaskuun saakka, eikä hän malta mennä nukkumaan.

 

Lindasta kaikissa vuodenajoissa on hienoutensa. Hän nauttii Lapin aurinkoisilla keväthangilla laskettelusta ja veneilystä kesäisin perheen kanssa. Joka syksy hän kuitenkin toteaa, että on ehkä kuitenkin eniten syysihminen. Linda nauttii arjesta ja rutiineista, joihin on syksyllä kiva palata. Lisäksi hän pitää rapujuhlista ja marjojen poimimisesta. Loppusyksyyn liittyy myös jouluvalmistelut, joita Linda rakastaa ja jotka hän ystäviensä mielestä aloittaa luvattoman aikaisin.

 

Lindan perheen neljä lasta pitää hänet liikkeessä, mutta kun on hetki omaa aikaa, hän lenkkeilee ja lukee kirjoja. Yleensä tietokirjallisuutta, joista häntä eniten inspiroi liike-elämään sijoittuvat elämänkerrat. Viime aikoina lukemistaan suosikkeja ovat olleet Risto Siilasmaan Paranoidi optimisti, sekä Alexander Stubbin ja Kirsti Paakkasen elämänkerrat.

Tästä voit varata tapaamisen Lindan kanssa.
Linda on sitten sinuun yhteydessä tarkemmin, että voitte sopia yksityiskohdista.