Linda Jansson

Linda Jansson

Expert i kommunikation och marknadsföring | Exportrådgivare

+358 44 537 0254

linda.jansson(at)viexpo.fi

Målet är att betjäna företagen, att vara en möjliggörare på olika sätt

 

Enligt Linda kan Viexpo bäst beskrivas som en liten, smidig organisation med experter inom många områden. Viexpo strävar efter att agera kundorienterat i allt, företagens intresse ligger i Viexpos intresse. I ett nötskal tar Viexpo företag ut i världen.

 

För Linda är företagsvärlden och internationalisering teman, som hon tidigare jobbat med och trivs med. Linda kommer från en företagarfamilj, hon uppskattar företagare och anser att företagens framgång är grunden för vårt välbefinnande. Därför känns det meningsfullt för henne att arbeta på Viexpo. Kommunikation och marknadsföring är också bekanta och betydelsefulla områden för Linda, hon har studerat marknadsföringsledning på Hanken och skött kommunikationen i olika föreningar.

 

”Jag har arrangerat många olika evenemang och seminarier, och kan hantera många uppgifter samtidigt”

 

Lindas erfarenhet som projektledare och koordinering av stora helheter med många detaljer är också tll nytta i hennes nuvarande arbete. Hon har tidigare hjälpt företag utveckla sin internationella rekrytering, så hon är också insatt i frågor som berör rekrytering, vilket utgör en allt större utmaning för företag.

På Viexpo jobbar Linda främst med marknadsföring och kommunikation, men hon leder också projekt, organiserar evenemang och resor samt ger kostnadsfri exportrådgivning. Målet är att betjäna företagen, att vara en möjliggörare på olika sätt.

 

I framtiden vill Linda utveckla sina färdigheter inom digitalisering och e-handel, eftersom det är en verksamhetsmiljö där företag redan nu behöver veta hur de ska agera och detta behov kommer sannolikt att öka i framtiden.

 

”Nyckeln till framgång är att känna kunden.”

 

För ett exportföretag, oavsett bransch, är det viktigaste att förstå och känna kunden. Linda tror att detta är nyckeln till framgång. Vid export är det viktigt att notera att kundernas preferenser och köpbeteenden kan skilja sig från land till land.

 

”Jag gillar morgnar eftersom det alltid är en ny möjlighet”

 

Linda gillar morgnar, men föredrar dock hellre att titta på solnedgångarna eftersom de är vackra. På sommaren tillbringar Linda ofta tid vid sommarstugan och sitter gärna ute på stranden i solnedgången.

 

Linda anser att alla årstider har sina fina sidor. Hon njuter av slalom i Lappland på vårvintern och av att åka båt med sin familj på sommaren. Varje höst konstaterar hon dock att hon kanske främst är en höstmänniska. Linda trivs med vardagen och rutinerna. Dessutom gillar hon kräftskiva och bärplockning. Senhösten är också förknippad med julförberedelser, som Linda älskar och som hennes vänner anser att hon börjar oacceptabelt tidigt.

 

Lindas fyra barn håller henne i gång, men när hon har lite tid för sig själv joggar hon och läser böcker, främst facklitteratur. Hon inspirerades mest av biografier som utspelar sig i affärsvärlden. Under den senaste tiden har hennes favoriter varit Risto Siilasmaas Paranoidi optimisti samt Alexander Stubbs och Kirsti Paakkanens biografier.

Här kan du boka möte med Linda.
Linda kontaktar dig sedan för att komma överens om detaljer.