Maarit Mäkelä

Maarit Mäkelä

”Pohdi tarkkaan omaa kilpailuetuasi vientimarkkinalla. Siihen panostamalla ja sitä kirkastamalla löydät potentiaalisimmat asiakkaatkin!”

 

Maarit pitää työstään erityisesti Viexpon takana olevan mission vuoksi.

”Me teemme tätä työtä, että suomalaiset pk-yritykset kasvaisivat viennin kautta ja sitä kautta Suomeen syntyisi lisää työpaikkoja. Se todella motivoi työskentelemään meidän asiakkaiden eteen.” Maarit kuvailee.

Parasta itse työssä on Maaritin mielestä ehdottomasti erilaisiin yrittäjiin ja yrityksiin tutustuminen. Jokainen yritys on ainutlaatuinen ja on mahtavaa päästä kuulemaan yrityksen tilanteesta ja tulevaisuuden suunnitelmista. ”Sitten ei muuta kuin hommaa rokkaamaan.”

 

Maarit toimii Viexpolla asiantuntijana ja on painottanut osaamistaan erityisesti viennin johtamisen puolelle. Maarit pitää mielellään lankoja käsissään ja kokonaisuuksien johtaminen onkin hänestä mielekästä.

”Kun viennin johtamista alkaa palastella pienempiin osiin niin sieltä löytyvät ne ihan jokapäiväiset arkiset vientitoimenpiteet. Sitä tämä työ onkin, monipuolista tekemistä.” Maarit pohtii.

Maarit tekee mielellään viennin aloittamista harkitsevien yritysten kanssa vientianalyyseja. Vientianalyysin perusteella yritys saa hyvän kuvan vientivalmiuksistaan ja kehittämistarpeista. Jos analyysin jälkeen vienti näyttää edelleen potentiaaliselta kasvusuunnalta, päästään yrityksen kanssa tekemään konkreettiset jatkosuunnitelmat.

 

Maaritin kollegat kuvailisivat Maaritia iloiseksi, nauravaiseksi, energiseksi ja innokkaaksi kaikkea uutta kohtaan. Maarit on työskennellyt aiemmin vientiyrityksessä vientipäällikkönä, mutta ollut jo melkein kymmenen vuotta Viexpolla. Osaamista hän on hankkinut koko ajan lisää kouluttautumalla. Maarit opiskeli aiemmin jo ylemmän amk:n MBA-tutkinnon ja nyt menossa on Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.

 

Maaritin vapaa-aika menee tällä hetkellä oman kodin rakentamisessa ja kahden pienen pojan perässä juoksemisessa. Sitten kun taas kalenteriin alkaa  ilmestyä vapaa-aikaa, hänet löytää luultavasti kesällä metsästä suunnistamasta tai talvella hiihtämästä. Saattaa hän joskus piipahtaa salillakin.

”Aina pitää myös olla jokin tavoite oppia uusi taito, kuten aiemmin vaikka jonglööraus tai makrameiden teko. Seuraavaksi pyöritellään Rubikin kuutiota.” Maarit nauraa.

Tästä voit varata tapaamisen Maaritin kanssa.
Maarit on sitten sinuun yhteydessä tarkemmin, että voitte sopia yksityiskohdista.