Maarit Mäkelä

Maarit Mäkelä

”Tänk noga på din egen konkurrensfördel på exportmarknaden. Genom att investera i det och kristallisera det, kan du också hitta de mest potentiella kunderna!”

 

Maarit gillar sitt arbete, särskilt på grund av missionen bakom Viexpo.

”Vi gör detta arbete för att se till att finländska små och medelstora företag växer genom export och sedan skapar fler arbetstillfällen i Finland. Det motiverar oss verkligen att arbeta för våra kunder.”, berättar Maarit.

Det bästa med själva jobbet är definitivt att lära känna olika företagare och företag, anser Maarit. Varje företag är unikt och det är fantastiskt att höra om företagets situation och framtidsplaner. ”Då inget annat än att rocka igång.”

 

Maarit arbetar som expert på Viexpo och har fokuserat sin expertis särskilt på ledandet av export. Maarit gillar att hålla trådarna i sina händer, och anser att det är vettigt att leda helheter.

”När man börjar spjälka ledandet i mindre delar, kan man hitta de dagliga exportåtgärderna. Det är vad det här jobbet är, mångsidigt.”, funderar Maarit.

 

Maarit gillar att genomföra exportanalyser med företag som planerar på att påbörja export. Baserat på exportanalysen får företaget en god uppfattning om sin exportkapacitet och sina utvecklingsbehov. Om exporten efter analysen fortfarande ser ut som en potentiell tillväxtplan, kan konkreta planer göras med företaget.

 

Maarits kollegor skulle beskriva Maarit som glad, skrattande, energisk och entusiastisk för allt nytt. Maarit har tidigare arbetat som exportchef på ett exportföretag, men har nu varit på Viexpo redan i nästan tio år. Allt mer expertis har hon förvärvat genom utbildning. Maarit har redan tidigare avlagt en MBA-examen, och nu pågår en särskild yrkeskvalifikation inom Ledarskap och företagsledning.

 

Maarits fritid går för närvarande till att bygga sitt eget hem och att springa efter två små pojkar. Sedan, när fritid igen börjar dyka upp i kalendern, kan hon förmodligen på sommaren hittas orientera i skogen och på vintern skida. Hon kanske tar sig förbi gymmet ibland.

”Det måste alltid finnas ett mål att lära sig en ny färdighet, som tidigare att jonglera eller göra makramé. Kanske man näst kunde snurra på Rubiks kuben.”, skrattar Maarit.

Här kan du boka möte med Maarit.
Maarit kontaktar dig sedan för att komma överens om detaljer.