Nyt rakennetaan yrityskohtaiset vientisuunnitelmat!

Nyt rakennetaan yrityskohtaiset vientisuunnitelmat!

Widen Your Market – Invest in Export -kasvuohjelman toinen workshop on 8.10.2019! Workshop on jatkumoa Kim Väisäsen Vientistrategia-päivään, mutta osallistua voi, vaikkei ensimmäiseen päivään olisi ehtinytkään.

Nyt rakennetaan käytännön polkua nykyhetken ja tavoitteesi välille. Jos tavoitteesi on esimerkiksi saada X määrä euroja markkinalta Y, mitä toimenpiteitä täytyy tehdä tässä välissä, jotta tavoite on naulattu esimerkiksi kahden vuoden sisällä?

Export Makerin Jonne Pöyhtäri tulee vetämään workshopin, jossa rakennetaan yrityskohtaisesti tätä polkua. Tilaisuuden rakenne muodostuu alustuksesta aiheeseen, minkä jälkeen tehdään kolmessa osiossa vientisuunnitelmaa.

Osio I = Mitä kohdemarkkinasta pitää tietää ja mistä tietoa saa (kilpailutilanne, hankinta-/ostologiikka, hintataso ym.)?

Osio II = Mikä on oikea liiketoimintamalli ja miten löydän siihen oikeat kumppanit? Kuinka määrittelen kumppanin kriteerit ja kontrolloin yhteistyötä? Mistä käytännössä kumppanit löytyvät? Vuosikellotuksen rakentaminen tämän ympärille.

Osio III = Vientitoiminnan käynnistämisen kulut ja budjetointi sekä osaamisen kehittäminen (löytyykö yrityksen sisältä valmiiksi resursseja ja kuka tekee ja mitä)

Workshopissa edetään aiheesta toiseen asiantuntijan alustuksella. Kutakin teemaa yritykset pääsevät työstämään oman yrityksensä näkökulmasta aina osioiden väleissä.

Workshop pidetään Kokkolassa Kruununvoudintalolla tiistaina 8.10.2019 klo 12-16. Osoite on Kaarlelankatu 43, 67100 Kokkola.

Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen. Ilmoittautumisen voi tehdä täällä:
http://bit.ly/Widen8lokakuuta2019.

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 4.10.2019.

Valmennuspäivän kouluttajana toimii Export Makerin perustajaosakas ja kehitysjohtaja Jonne Pöyhtäri. Jonne on kokenut kansainvälisen kaupan asiantuntija ja hän on työskennellyt pitkään erilaisten liiketoiminnan kehityshankkeiden parissa, viimeisimpänä ison greenfield-investointiprojektin pääjohtajana Venäjällä neljän vuoden ajan. Pöyhtäri. on koulutukseltaan tuotantotalouden DI Tampereen yliopistosta, pääaineenaan yritysstrategia. Hän on toiminut mm. Elematic Oy:n avainasiakaspäällikkönä vastaten yrityksen palveluliiketoiminnan rakentamisesta sekä suurista asiakkaista Pohjoismaissa ja Lähi-Idässä. Lisäksi hän työskentelee suomalaisyrityksien hallituksissa ja on ollut mukana auttamassa useita suomalaisia yrityksiä kansainvälisen toiminnan aloitusvaiheessa. Pöyhtäri toimii perustajaosakkaana Puls Nutrition Oy:ssä, joka valmistuttaa ja myy lisäravinteita Suomen, Venäjän ja Itä-Euroopan markkinoille. Pöyhtärin erityisosaamisalueita ovat mm. kansainvälinen myynti, tehdasinvestointihankkeet, liiketoiminnan aloittaminen ja kehittäminen.

Lisätietoja kasvuohjelmasta antaa:

Maarit Mäkelä 
Projektipäällikkö, viennin kehittäjä 
050 3737 044
maarit.makela@viexpo.fi
www.viexpo.fi/widen


Widen Your Market – Invest in Export -kasvuohjelma on osuuskunta Viexpon hallinnoima kansainvälistymisohjelma, jonka tavoitteena on saada keskipohjalaisia yrityksiä vientiin. Kasvuohjelmaa on mukana rahoittamassa Keski-Pohjanmaan Liitto, Kokkolanseudun Kehitys, Kaustisen seutukunta, Kannuksen kaupunki sekä Perhon kunta.