Ruotsin, Norjan, Saksan tai Kiinan markkinoille – tässä Viexpon avaintoimijat, jotka auttavat pk-yrityksiä viennin käynnistämisessä (8)

Ruotsin, Norjan, Saksan tai Kiinan markkinoille – tässä Viexpon avaintoimijat, jotka auttavat pk-yrityksiä viennin käynnistämisessä (8)

Mielenkiintoiset työtehtävät, hankkeet ja työkaverit takaavat, että Viexpolla viihdytään. Pieni, mutta dynaaminen yritys mahdollistaa myös tehtäväkierron ja urakehityksen omien kiinnostuksen kohteiden mukaisesti. Viexpon menestyksen takana on henkilökunta, joka palvelee pk-yrityksiä räätälöiden juuri kullekin yritykselle sopivan vientipolun haluttuun kohdemaahan. Tarvitaan raikkaita näkökulmia ja osaamista, asiantuntijuutta ja yhteistyötä. Muutoksen tekemistä meillä vauhdittavat vankan kokemuksen omaavat liiketoiminnan kehittäjät ja konsultit. Lisäksi jokaisella viexpolaisella on oma erikoisosaamisensa viennin alalta ja laaja kielitaito. Viexpo tarvitsee myös talousosaamista ja hallintoa, joissa avainasemassa ovat kaksi hyvinkin mielenkiintoista persoonaa.

 

Elina Ruohonen-Braun, Senior International Business Advisor

 

 

Mikä on parasta Viexpossa?

Parasta Viexpossa on kiva tiimi ja ihanat yrittäjäasiakkaat. Työ itsessään on aivan mahtavaa ja mielenkiintoista. Edes monien työvuosien jälkeen ei voi sanoa, että olisi tylsää. Ei ole kahta samanlaista päivää ja aina tulee uusia positiivisia haasteita.

 

Millainen on sinun roolisi Viexpossa?

Vastaan kansainvälisistä sopimusmessuista ja niiden toteutuksesta Viexpon edustajana ja yhdessä yritysten kanssa. Tuen yrityksiä heidän kansainvälisissä messuhankkeissaan, ja olen heille käytännön apuna. Lisäksi hoidan myös neuvotteluja yritysten ja messujärjestäjien välillä. Teen läheistä yhteistyötä Business Finlandin ja ELY-keskusten kanssa erilaisiin yritysrahoituksiin liittyen.

 

Mikä on erikoisosaamisesi?

Tunnen hyvin maa- ja metsäkonealan ja niiden markkinat Saksassa ja saksankielisillä alueilla, kuten myös Ranskassa ja ranskankielisillä alueilla. Minulla on hyvä kielitaito ja paljon kokemusta kansainvälistä neuvotteluista kuten myös rahoituskuvioista.

 

(Vientivinkki?)

Pohjois-Afrikka sekä Aasia!

 

Ota yhteyttä Elinaan:

+358 50 385 4373

elina.ruohonen(at)viexpo.fi