Suomalaiset ja saksalaiset energia-alan toimijat tapasivat Münchenissä

Suomalaiset ja saksalaiset energia-alan toimijat tapasivat Münchenissä

Saksalais-Suomalainen Kauppakamari järjesti yhteistyössä Baijerin Kauppakamarin kanssa 5. Finnish-German Energy Day -tapahtuman Münchenissä 3.5.2018. Viexpo osallistui tapahtumaan Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin partnerina. Päivän aikana Saksan ja Suomen energia-alan päättäjät ja asiantuntijat tapasivat keskustelemaan Euroopan energiamarkkinoiden haasteista ja mahdollisuuksista.

Korkeatasoisessa foorumissa keskusteltiin energiatuotannon joustavista ratkaisuista, kysynnästä, lohkoketjuteknologiaan perustuvista palveluista ja EU:n sääntelyn kehityksestä. Puhujina oli yritysten, Euroopan komission sekä Saksan ja Suomen ministeriöiden edustajia. Suomen asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen esitteli avauspuheessaan Suomen biotalousstrategian. Münchenin liikelaitos kertoi kaupungin kaukolämpöhankkeesta, joka toteutetaan geotermisen energian avulla. Suomalaiset yritykset Wärtsilä, Fortum ja Leanheat esittelivät älyratkaisujaan foorumissa ja ammattinäyttelyssä.

Tauoilla suomalaisyritykset pääsivät keskustelemaan ja verkostoitumaan saksalaisten kuntien, energiaintensiivisten yritysten ja energialaitosten päättäjien ja asiantuntijoiden kanssa.