Triinu Varblane on Viexpon uusi kansainvälistymisasiantuntija

Triinu Varblane on Viexpon uusi kansainvälistymisasiantuntija

–Viexpon vahvistunut osaaminen laajasti paitsi pohjalaismaakuntien myös koko Suomen vientiponnisteluiden hyödyksi

Onnistuneen rekrytoinnin kautta Viexpo on jälleen saanut vahvistusta tiimiinsä, kun Pietarsaaren toimistolla kansainvälistymisasiantuntijana on aloittanut Triinu Varblane.

Triinulla on monipuolinen kokemus toimimisesta yritysten kanssa sekä kansainvälistymiseen ja vientiin liittyvistä haasteista. Hänellä on myös kiinnostavia näkemyksiä Viexpon palvelujen viemisestä yritysten tietoisuuteen ja hyödyksi. Hän on toiminut viimeiset vuodet Merinovassa, ja työskennellyt kehittämistehtävissä, joissa alueen yritykset, energia-ala ja klusteritoiminta ovat olleet oleellisessa osassa.

Viexpolla olen saanut hypätä nopeasti liikkuvaan junaan, ja pidän siitä. Tällä tavalla pääsen heti näkemään mitä on tekeillä ja mihin voisin itse panostaa, Triinu pohtii.

Triinulla on erittäin laajat verkostot koko Viexpon toiminta-alueella sekä monipuoliset pohjoismaiset ja kansainväliset verkostot. Hänellä on lisäksi vahvaa osaamista pohjoismaisesta yhteistyöstä, mikä on erinomaisesti linjassa Viexpon strategisten valintojen kanssa. Lisäksi tämä tukee vahvasti Viexpon NordicHub-työtä.

Triinu Varblane ja Kristian Schrey Viexpon Pietarsaaren toimistolla. (Kuva Viexpo)

Triinu Varblane tulee sijoittumaan Viexpon Pietarsaaren toimistolle, josta hänen on helppo toimia yhteistyössä Pohjanmaan alueen ja erityisesti Pietarsaaren seudun yritysten ja yhteistyökumppanien kanssa. Triinu tekee laajasti työtä koko Viexpon toiminta-alueella Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla sekä koko Suomessa. Hänen sijoittumisensa Pietarsaaren toimistolle tukee kuitenkin Viexpon tavoitteita ja lisää näkyvyyttä Viexpolle tärkeissä foorumeissa. Olemme erittäin mielissämme tästä.

Triinu Varblane tulee ensitöikseen tutustumaan alueella toimiviin yrityksiin ja heidän tarpeisiinsa sekä yhteistyökumppaneihimme. Hänen tavoitteenaan on päästä konkreettisesti auttamaan alueen yrityksiä vahvistamaan kansainvälistymisen ja viennin valmiuksia. Kansainvälistymisasiantuntijana hänen tärkein tehtävänsä onkin tukea yritysten kansainvälistymistä ja kasvua viennin kautta. Hänellä on myös vahvaa analyyttistä vientiosaamista, josta on hyötyä paitsi Viexpon asiakkaille, myös Viexpon oman kehittämisen kannalta.

Olen ollut Viexpolla vasta viikon, ja jo nyt minuun on oltu yhteydessä eri yrityksistä. Olen jo ehtinyt tavata myös yhteistyökumppaneita, Triinu iloitsee.

Triinu Varblanen aikaisemmat kokemukset ja osaaminen Viexpon toimialalta tulevat hienosti täydentämään Viexpon tiimin osaamista ja tuomaan Viexpolle uutta näkemystä, ja siten vahvistamaan Viexpoa asiantuntijaorganisaationa. Triinu Varblanella on myös erittäin vahvaa kehittämisnäkemystä tehtävän alalta, minkä ansiosta arvoimme hänen pääsevän nopeasti kiinni tehtäväänsä.

Viexpo toivottaa Triinun lämpimästi tervetulleeksi tiimiin!

Triinun yhteystiedot:

Triinu Varblane
Kansainvälistymisasiantuntija
triinu.varblane@viexpo.fi
+358 44 332 3134

Artikkelin pääkuva Daniela Streng