Uusi kasvuohjelma käyntiin Keski-Pohjanmaalla!

Uusi kasvuohjelma käyntiin Keski-Pohjanmaalla!

Viexpo on käynnistänyt uuden yritysten kansainvälistymiseen tähtäävän kasvuohjelman Keski-Pohjanmaan alueella. Widen Your Market – Invest in Export -kasvuohjelman yhtenä tavoitteena on lisätä osaamispääomaa yrityksissä kansainvälisen kaupan osalta, riippumatta yrityksen toimialasta tai kokoluokasta. Kun osaamispääomaa kasvatetaan, vientimahdollisuudet kasvavat ja niihin liittyvät riskit pienenevät.

”On erittäin tärkeää, että vientiä johtavat henkilöt saavat mahdollisimman kattavan ja ajankohtaisen tietotaidon itselleen, jotta voivat ohjata yritystä tehokkaasti kasvuun.”, sanoo projektipäällikkö Maarit Mäkelä.

Kasvuohjelman avulla Keski-Pohjanmaalle tuodaan Suomen ja mahdollisesti jopa maailman kovimpia asiantuntijoita vetämään kansainvälistymiseen liittyviä workshoppeja. Nämä ovat kaikille avoimia ja niiden avulla halutaan tuoda osaamista alueelle. Lisäksi kasvuohjelman puitteissa perustetaan kiinnostavimmille vientimarkkinoille pop up -toimistoja, joista käsin yhdessä hankitaan uusia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita yrityksille. Vertaisyrittäjyys ja mentoriryhmät muodostuvat kasvuohjeman aikana ja niistä yritykset saavat vertaistukea ja sparrausta toisiltaan.

Kasvuohjelma käynnistyy kesällä yrityksissä tehtävillä tilannekartoituksilla ja näiden tulosten perusteella valikoituu teemat workshoppeihin sekä pop up -konttoreiden markkina-alueet. Syksy 2019 ja kevät 2020 ovat workshoppien ja pop up -toimistojen toteutusaikaa. Kesällä 2020 tehdään yrityskohtaiset jatkosuunnitelmat kaikille halukkaille yrityksille sekä kootaan mahdolliset jatkoryhmähankkeet.

Kasvuohjelmaa on rahoittamassa Keski-Pohjanmaan Liitto/EAKR, Kokkolanseudun Kehitys Oy, Kaustisen seutukunta, Kannuksen kaupunki sekä Perhon kunta. Yksityinen rahoitusosuus tulee Viexpolta.

Kasvuohjelma toimii ajalla 1.5.2019 – 31.8.2020.

Lisätietoja kasvuohjelmasta antaa:

Maarit Mäkelä
Projektipäällikkö, viennin kehittäjä
050 3737 044
maarit.makela@viexpo.fi
www.viexpo.fi/widen

If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go with others. -African Proverb