Viexpon vuoden 2021 Vientilähettiläät valittu

Viexpon vuoden 2021 Vientilähettiläät valittu

Osuuskunta Viexpo nimeää vuosittain Viexpon Vientilähettilääksi yhden yrityksen ja yhden henkilön. Haluamme kiittää Vientilähettiläitä heidän arvokkaasta työstään kolmen Pohjalaismaakunnan viennin ja vientiyritysten hyväksi.

Toivomme, että Vientilähettiläät edelleen jakavat osaamistaan alueen kansainvälistä yritystoimintaa jo harjoittaville tai sitä harkitseville yrittäjille.


Viexpon vuoden 2021 Vientilähettilääksi on valittu Caraway Finland Oy ja Mika Anttila, Alamarin Jet Oy:n operatiivinen johtaja
.

Caraway Finland Oy on vakaa vientiyritys Pohjanmaalla. Viime vuosina yhtiö on rohkeasti tehnyt investointeja, jotka vahvistavat yhtiön asemaa. Yhtiö keskittyy myös sivuvirtojensa jatkokehitykseen. Nykyään jopa 99 % yrityksen liikevaihdosta tulee viennistä, ja yritys vie yli 50 maahan.

Caraway Finland Oy osoittaa esimerkillään, että Suomeen voidaan perustaa yrityksiä, joilla on vahva asema maailmanmarkkinoilla. Caraway Finland Oy:n myyntiyhtiö Nordic Caraway on maailman suurin kuminan toimittaja, jonka osuus maailman myynnistä on yli kolmannes.

Kuvassa Mark Engelholm, Caraway Finland Oy (vasemmalla) ja Kåre Björkstrand, Viexpo

Toimitusjohtaja Mark Engelholm on erittäin tyytyväinen Caraway Finland Oy:n saamasta Viexpon vientilähettiläs kunniamaininnasta. Mark sanoo olevansa ylpeä siitä, että 99 % yrityksen liikevaihdosta tulee viennistä, ja toteaa, että vain harvat yritykset saavat niin suuren osan liikevaihdostaan viennistä


Mika Anttila työskentelee Alamarin Jet Oy:ssä operatiivisena johtajana ja vastaa myynnistä maailmalla. Hän tekee suurella sydämellä ruohonjuuritason myyntityötä suomalaisyrityksen viennin edistämiseksi.

Mika on isolla intohimolla myyntiin suhtautuva, jalat maassa -tyyppi, joka tapaa säännöllisesti yrityksen jälleenmyyjiä ja asiakkaita eri puolilla maailmaa. Hänen vahvuutensa on, että hän todella arvostaa asiakasta ja ymmärtää heidän merkityksensä. Mika on erittäin hyvin verkostoitunut muiden vientiyritysten kanssa ja aktiivisesti mukana E-P:n vientikillan toiminnassa. Mika jakaa mielellään kokemuksiaan ja auttaa muita suomalaisyrityksiä. Hän kokee sen antavan paljon omaan työhönsä.

Mika Anttila kiittää Viexpon vientilähettiläs -tunnustuksesta. Hänestä yrityksen tärkein henkilö on aina asiakas. Markkinoille on myös uskallettava mennä omilla vahvuuksilla ja kohdattava kilpailu semmoisenaan kuin se kulloinkin tulee vastaan.

Kuvassa Mika Anttila, Alamarin Jet Oy, (vasemmalla) ja Anne Viitala, Viexpo.

Kiitämme Caraway Finland Oy:tä ja Mika Anttilaa heidän arvokkaista panostuksistaan alueemme hyväksi, ja toivotamme heille onnea ja menestystä!