Yliopisto-opiskelija Julia Ruotsi viestinnän harjoittelijaksi ja Martina Buss harjoittelijaksi kieli- ja käännöspalveluihin

Yliopisto-opiskelija Julia Ruotsi viestinnän harjoittelijaksi ja Martina Buss harjoittelijaksi kieli- ja käännöspalveluihin

Viexpo tukee aktiivisesti nuoria työuralla ja tarjoaa samalla työkokemusta tulevaisuuden tekijöille. Tänä keväänä Julia Ruotsi on valittu viestinnän korkeakouluharjoittelijaksi ja Martina Buss KEKOharjoittelijaksi. Opiskelijoille harjoittelukokemus on hyvin merkityksellistä, ja työnantajana Viexpo haluaa tukea myös nuoria alkutaipaleilla. Opiskelijoiden lisäksi Viexpo haluaa tukea ja antaa mahdollisuuksia niille, jotka haluavat oppia uutta ja suunnittelevat uranvaihtoa tai ovat jo vaihtamassa alaa. 

”Olen todella kiinnostunut kansainvälisestä työympäristöstä, ja siksi Viexpo onkin täydellinen harjoittelupaikka minulle. Olen monikielinen laajalla työkokemuksella varustettu viestinnän pääaineopiskelija. Koen, että näin opintojen loppuvaiheessa oman alan kokemus on äärimmäisen tärkeää, sillä vihdoin pääsee soveltamaan yliopistossa opittuja taitoja. Olen alun perin Varsinais-Suomesta, mutta kaksikielinen ympäristö houkutteli minut Vaasaan, jossa olen viihtynyt paremmin kuin hyvin. Uskon, että harjoitteluni Viexpolla tulee olemaan opettavainen ja saan entistä enemmän käsitystä todellisesta kansainvälisestä viennistä Pohjanmaalla sekä sitä ympäröivästä viestinnästä” kertoo Julia.

Martina Buss on yliopistomaailmasta pitkän kokemuksen omaava kovan luokan monikielisyyden ja erityisesti ruotsin kielen ammattilainen. Hänellä on laajaa kokemusta mm. tutkimus- ja projektityöstä, opetuksesta ja hallinnollisista tehtävistä. ”Osallistun Suomen ympäristöopisto Syklin järjestämään Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen kehittämiskoulutukseen, johon liittyvää työjaksoa suoritan Viexpossa. Odotan harjoitusjaksoltani, että näen yritysmaailman näkökulmaa ja opin kansainvälisistä markkinoista. Viexpon käännöstöiden kautta pääsen sisälle ihan uudenlaiseen sanastolliseen maailmaan. Opin myös, miten organisaatiossa voi kehittää laatua” kuvailee Martina.