Anne Viitala Viexpolle Etelä-Pohjanmaan aluevastaavaksi

Anne Viitala Viexpolle Etelä-Pohjanmaan aluevastaavaksi

Anne Viitala on aloittanut Viexpolla Senior Advisorina 10.8.2020. Hänen erityisenä vastuualueenaan on Etelä-Pohjanmaan alue, jossa hänen tehtäviinsä kuuluu kaikkien alueen pk-yritysten auttaminen vientiin ja kansainvälistymiseen liittyvissä kysymyksissä.

”Aivan ensimmäiseksi haluan tavata kaikki mahdolliset yhteistyökumppanit, että voimme miettiä, miten voisimme yhdessä tehdä vielä enemmän pk-yritysten hyväksi”, Anne pohtii


Annen eritysosaamisalue on huonekaluteollisuus. Hän on pitkän uransa aikana tehnyt vientiä yli kymmeneen maahan, mm. Venäjälle, Englantiin, Arabiemiraatteihin sekä kaikkiin Skandinavian ja Baltian maihin.

Annella on pitkä kokemus B2B myynnistä, uusasiakashankinnasta, kehittämistyöstä sekä viennin aloittamisesta ja johtamisesta. Hän on myös jo aiemmin tehnyt töitä yritysten hyväksi, ja hänen kokemuksensa erilaisista vienninedistämiseen ja messuesiintymisiin liittyvistä matkoista, tapahtumista ja markkinaselvityksistä on mittava.

Annelle on myös tärkeää, että Viexpo saa entistäkin parempaa näkyvyyttä Etelä-Pohjanmaan alueella, ja erityisesti yritysten näkökulmasta. Viexpo on vahva toimija kaikissa pohjalaismaakunnissa ja sen hän haluaa tuoda kunnolla näkyväksi myös Etelä-Pohjanmaalla.

”Uskon, että käymällä yrityksissä ja yrityksille suunnatuissa tapahtumissa, sekä järjestämällä omia vientiaiheisia tapahtumia alueen pk-yrityksille, löydämme toisemme – yritykset ja Viexpo!”, Anne suunnittelee.


Anne Viitalalla on toimistot Seinäjoella ja Kurikassa. Seinäjoella sijoitutaan Framin tiloihin. Kurikassa Anne tulee olemaan noin kerran viikossa, tarvittaessa toki enemmänkin. Kurikan toimisto on Yrityspalvelupiste Formun tiloissa. Anne kuitenkin liikkuu paljon kentällä tapaamassa yrityksiä ja yhteistyökumppaneita. Yritysvierailut on aloitettu heti ensimmäisellä työviikolla.

”On hyvä päästä heti vauhtiin ja kuulemaan yrityskentän mietteitä ja tarpeita koskien vientiä.”, Anne nauraa.


Anne tulee mielellään käymään sinunkin yrityksessäsi, jolloin voitte yhdessä pohtia mikä on yrityksellenne sopivin keino saada lisää myyntiä viennin ja kansainvälistymisen kautta.


Olemme Viexpolla erittäin iloisia, että olemme saaneet tällaisen iloisen ja osaavan kollegan tiimiimme.

Tervetuloa Viexpolle, Anne!


Anne Viitalan yhteystiedot:
+358 400 811 490
anne.viitala@viexpo.fi