Kåre Björkstrand Viexpolle kansainvälistymisasiantuntijaksi

Kåre Björkstrand Viexpolle kansainvälistymisasiantuntijaksi

Kåre Björkstrand on aloittanut Viexpolla Senior Advisorin tehtävässä 24.8.2020. Kåre toimii erityisesti Pohjanmaan alueella Pietarsaaresta Kristiinankaupunkiin, mutta tapaa yrityksiä aina siellä missä viennin kehittämistä tarvitaan.

Kårella on pitkä kokemus vientipäällikön tehtävistä elintarvikealalla, jossa hän on myynyt marjoja teollisuuden raaka-aineeksi usealle eri markkinalle. Suurimmat avainasiakkaat löytyivät Pohjoismaista, Keski-Euroopasta ja Aasian maista erityisesti Japanista ja Kiinasta.

”Vientikauppa on kuin maratonjuoksu, Kåre pohtii, se vaatii pitkäjänteisyyttä onnistuakseen.”


Kåren vahvinta osaamista onkin juuri vientikaupan kokonaisvaltainen ja pitkäjännitteinen suunnittelu. Hänen osaamisalueisiinsa kuuluu lisäksi käytännön vientikauppa, B2B myynti, uusasiakashankinta ja vientisuhteiden ylläpito.

Kåre on rauhallinen ja analyyttinen asiantuntija, jolle asiakkaan kuunteleminen ja ratkaisun löytäminen yhdessä on tärkeää. Hän jakaa alueen yrityksille mielellään omia kokemuksiaan ja kerryttämäänsä osaamista vientipäällikkönä toimimisesta. Hän kuvaa yritystoimintaa joukkuepeliksi, jossa jokainen tuo oman osaamisensa peliin. Idea onkin siinä, että osaa hyödyntää hyvät syötöt.

Kåre on jo ensimmäisen viikon aikana vieraillut mm. Pietarsaaren seudulla ja Vimpelissä ja tutustunut yhteistyökumppaneihimme. Hänellä on työpiste sekä Vaasan toimistossa että Pietarsaaren toimistossa, jossa hän tulee työskentelemään noin kerran viikossa.


”Odotan innolla, että pääsen tapaamaan yrityksiä ja auttamaan heitä eteenpäin heidän vientiprojekteissaan.” Kåre suunnittelee.


Kannattaakin olla heti yhteydessä Kåren kaikissa vientiin ja kansainvälistymiseen liittyvissä kysymyksissä. Hänen kokemuksellaan ja analyyttisellä otteellaan löytyy varmasti yrityksellesi sopiva vientipolku.

Olemme Viexpolla oikein tyytyväisiä, että saimme joukkomme Kåren kaltaisen rauhallisen ja osaavan asiantuntijan.

Tervetuloa Viexpolle, Kåre!


Kåre Björkstrandin yhteystiedot:
+358 50 536 6655
kare.bjorkstrand@viexpo.fi