Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan markkinamahdollisuuksien teemavuosi 2018

Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan markkinamahdollisuuksien teemavuosi 2018

Pohjois-Afrikka ja Lähi-Itä tarjoavat yrityksille valtaisat markkinat, mutta toistaiseksi harva suomalainen yritys on hyödyntänyt markkinoiden mahdollisuuksia. Alueelle suuntautuvaan vientiin on myös tarjolla useita rahoitusmahdollisuuksia. Viexpo haluaa teemavuodellaan kannustaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä tutustumaan näihin markkinoihin ja lähtemään vientiin!

Vuoden 2018 aikana tulemme nostamaan esiin erityisesti Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan markkinoita ja niiden tarjoamia liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Kerromme, mille toimialoille panostetaan, missä juuri nyt on kysyntää ja mitä on hyvä ottaa huomioon, kun halutaan tehdä kauppaa Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan markkinoilla. Toimimme yhteistyössä mm. Ulkoministeriön ja suurlähetystöjen, sekä Business Finlandin kasvuohjelmista esimerkiksi Energiaohjelman kanssa.

Järjestämme teemavuoden aikana mm. suurlähettiläsvierailuja yhdessä UM:n kanssa. Vierailujen yhteydessä järjestämme yrityksille suunnattuja tilaisuuksia, joissa suurlähettiläät kertovat ajankohtaisista asioista asemamaistaan ja markkinoilla jo toimiva yritys tuo esiin omia kokemuksiaan. Kehitämme suurlähettiläsvierailukonseptia niin, että kiinnostuneet yritykset saavat juuri heidän tarpeitaan vastaavaa tietoa ja autamme yrityksiä siitä eteenpäin seuraavissa askelissa kohti uusia markkinoita.

Lisäksi tiedotamme tulevista, alueelle suuntautuvista Business Finland -matkoista, joilla tutustutaan kohdemarkkinoihin paikan päällä yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Vierailukalenteri julkaistaan pian Viexpon uusilla kotisivuilla. Järjestämme myös messumatkoja ajankohtaisille messuille yhdessä sopimuskumppaniemme kanssa.

Teemavuosi toimii sateenvarjona, jonka alla toteutetaan monenlaisia tapahtumia, aloitteita ja kampanjoita erityisesti Pohjanmaan maakunnissa. Viexpon koko palvelupaketti on yritysten käytössä. Mm. markkina-analyysin avulla voidaan selvittää esim. asiakkaista, kilpailijoista, tuotteista, jakeluteistä, viranomaisista ja muista vaikutuskanavista ne tiedot, jotka yritys tarvitsee laatiakseen strategian markkinoita varten.

Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän teemavuosi linkittyy tiiviisti Viexpon koordinoimaan kansalliseen pohjoismaiseen liiketoiminnan osaamiskeskittymään NordicHubiin. Pohjoismainen osaaminen, Nordic-laatu on kilpailuetumme kehittyvillä markkinoilla ja siihen satsaamme.  Tavoitteena on hyödyntää yhteistyön voimaa ja rakentaa toimintaa pk-yritysten kokonaisvientiratkaisujen kasvattamiseksi Skandinaviasta maailmalle.

Teemavuoden tavoitteena on välittää tietoa, antaa konkreettista apua ja neuvontaa ja rohkaista yrityksiä lähtemään näille kehittyville markkinoille. Suunnittelemme räätälöidyt polut kullekin kiinnostuneelle yritykselle liiketoiminta- ja rahoitusmahdollisuuksista sekä Business Finland -matkoista. Jos nämä markkinat kiinnostavat, olettehan meihin yhteydessä!