Liiketoimintamahdollisuuksia Latinalaisessa Amerikassa

Liiketoimintamahdollisuuksia Latinalaisessa Amerikassa

Elokuun puolivälissä Vaasassa vieraili suurlähettiläiden, Business Finlandin ja ulkoministeriön paikallisten edustajien delegaatio Latinalaisesta Amerikasta. Vierailua isännöivät yhteistyössä Vasek Oy, Pohjanmaan kauppakamari ja Viexpo. Suurlähettiläät kertoivat asemamaidensa kaupasta ja millaisia businessmahdollisuuksia maat voisivat tarjota suomalaisille yrityksille. Vieraat saivat myös kuulla Vaasan seudun kansainvälisestä elinkeinoelämästä, hienoista yrityksistä sekä keskustella yritysten kanssa speed dating -hengessä.

Latinalaisen Amerikan maissa suomalaisia yrityksiä on perinteisesti toiminut etenkin metsä- ja kaivosteollisuudessa. Näiden lisäksi tällä hetkellä potentiaalisina sektoreina alueella nähdään energia, kiertotalous, logistiikka, koulutus, telekommunikaatio, joissa kaikissa suomalaisilla yrityksillä on tarjottavana maailmanluokan osaamista. Maissa on tarvetta monenlaisille investoinneille ja kasvava keskiluokka on ostokykyinen ja haluaa laadukkaita tuotteita ja palveluja.

Useammassa alueen maista on vaalit lähestymässä ja vaalien tulos ja poliittinen tilanne ylipäänsä vaikuttavat aina liiketoimintaympäristöön. Liiketoimintaympäristöinä maiden välillä on eroavaisuuksia. Lähinnä suomalaista on Latinalaisen Amerikan maista Chile, joka on yhdessä Uruguayn kanssa maanosan vähiten korruptoitunut (Lähde: Transparency International).

Team Finland -toimijat ovat suomalaisten yritysten apuna alueella, he tuntevat kulttuurin ja maiden toimijat ja toimintatavat. Heihin kannattaa olla yhteydessä, mikäli Latinalainen Amerikka markkina-alueena kiinnostaa!

Lisätietoja:

Minna Jakobsson,
minna.jakobsson@viexpo.fi,
0505727404