Load Up North on vienninedistämismatkana onnistunut

Load Up North on vienninedistämismatkana onnistunut

Viexpon järjestämä matka Load Up North -messuille Uumajaan oli Linqitin Kjell-Owe Ahlskogille onnistunut. Suunnitelmissa on, että Linqit viedään Ruotsin markkinoille ja Kjell-Owe Ahlskog oli ensisijaisesti tapaamassa henkilöitä, jotka suoraan tai epäsuorasti voisivat auttaa tässä.

Minulla on vain positiivisia mielikuvia matkasta. Matkalla ja messuilla sain kontakteja useisiin henkilöihin eri organisaatiosta sekä Suomessa että Ruotsissa, ja uskon heidän olevan avuksi Ruotsin markkinoille lähdettäessä. Lähiviikot käytän jatkokeskusteluihin näiden kontaktien kanssa.

Kjell-Owe Ahlskog arvioi, että Liqitin vakiinnuttaminen ulkomaille kannattaa aloittaa ensimmäiseksi Ruotsista.

Käsitykseni mukaan ns. keikkatalous on pitkälle kehittynyttä eri aloilla Ruotsissa, mutta välineet, joilla tehostaa verkostoitumista ja myydä palveluja yritysten välillä puuttuvat. Tässä on Linqitille sopiva tehtävä, jonka aiomme hyödyntää.

Linqitin vakiinnuttaminen Ruotsiin tulee olemaan hyödyksi myös suomalaisille jäsenillemme, koska he saavat samalla käyttöönsä verkoston yrityksiä Ruotsista, ja voivat sekä myydä että ostaa palveluita, pohtii Kjell-Owe Ahlskog.


Matkalle osallistui myös Göran Burman BBJ Kaivuu Oy:stä. Göran Burman on osallistunut useille matkoille Viexpon mukana, ja kokee, että jokainen matka antaa jotain uutta ja tuo parempaa ymmärrystä kohdemarkkinoista.

Ruotsissa kiinnostus suomalaisyritysten osaamista kohtaan on mielestäni selvästi kasvanut viime aikoina. Tulemme panostamaan tähän kiinnostukseen ja Ruotsin markkinoihin.

Göran Burman arvioi Ruotsissa käynnissä olevien suurten infrahankkeiden kuten esim. Botniabanan, Northvolt ja Kiiruna, edelleen kasvattavan kiinnostusta suomalaisyrityksiä kohtaan.


Vienninedistämismatka Load Up Nord messuille Uumajaan järjestettiin 29.-30.8.2019 Viexpon ja Infra-Botnian yhteistyönä.