Pia Simons: ”Pohjanmaa on edelläkävijä pohjoismaisessa yhteistyössä”

Pia Simons: ”Pohjanmaa on edelläkävijä pohjoismaisessa yhteistyössä”

Vöyriläinen Simons Element valmistaa noin 100 taloa vuodessa. Pia Simons ruorissaan yritys on luovinut kansainvälisillä markkinoilla jo 90-luvulta lähtien.

Simons Element perustettiin vuonna 1978. Sitten perustamisvuoden yrityksessä on nähty useiden alan trendien tulevan ja menevän. Tänä päivänä Simons Element on arvostettu talonvalmistaja, sekä Suomessa että kansainvälisesti. Yritys valmistaa eniten puisia suurelementtitaloja omakotitaloiksi, paritaloiksi, rivitaloiksi, teollisuushalleiksi ja julkisiksi
rakennuksiksi. Myynti kattaa koko Suomen, ja töissä on noin 50 vakituista työntekijää. Kiireisten sesonkien aikaan tarvitaan myös lisäkäsiä.

Toimitusjohtaja Pia Simons on työskennellyt kansainvälisesti useissa eri konteksteissa. Kansainvälinen Pohjanmaa ei siksi tunnu hänelle vieraalta. Simons Element suuntasi kansainvälisille markkinoille perustajansa Harry Simonsin avulla jo vuonna 1978, ja on jatkanut samoilla raiteilla tähän päivään saakka. Viennissä oli tauko vuosina 1979–1987, jonka jälkeen vienti Ruotsiin käynnistyi jälleen.

– Toimituksia Ruotsiin oli eniten 1990-luvulla. Yrityksen historian suurin yksittäinen rakennus toimitettiin Ruotsiin vuonna 1998, kertoo Pia Simons.

– 90-luvun laman aikaan päätimme panostaa myös Saksaan. Vuosina 1994–1999 vienti Saksaan oli merkittävää ja auttoi meitä yrityksenä selviämään siitä huolimatta, että tilanne Suomessa oli vaikea. Se oli todella meidän pelastuksemme.


90-luvulla Simons Element toimitti taloja myös Ranskaan – ja tietysti Ruotsiin.

– V-75-pelin avulla pääsimme jännittävään yhteistyöhön ruotsalaisten raviratojen kanssa. Ruotsissa levisi huhu kyvystämme rakentaa käytännöllisesti ja hyvin myös hevosille.

Pohjoismaat ovat tärkeä markkina-alue myös jatkossa. Juuri nyt yritys panostaa eteläiseen Ruotsiin, Uumajaan, Göteborgiin ja Tukholmaan. Yksittäiset myyjät työskentelevät sekä Göteborgissa että Uumajassa. Samaan aikaan myös Norjan markkinat vetävät hyvin.

– Hiljattain toimitimme kaksi omakotitaloa Sveitsiin, joten myös siellä vuoren rinteessä seisoo nyt meidän talomme, kertoo Pia ja nauraa.

Hän korostaa, että Pohjanmaa on edelläkävijä, mitä tulee pohjoismaiseen yhteistyöhön. Menestyksen takana on vahvoja tekijöitä.

– Me osaamme kielen – ja se on meidän ehdoton etumme! Sen avulla pärjäämme hyvin.

– On tärkeää, ettei ole liian tyytyväinen. Aina pitää ajatella eteenpäin, eikä tuntea oloaan liian mukavaksi. Niin käy helposti, mutta silloin on vaarana, että kaikki muut juoksevat ohi. Meidän pitää koko ajan kehittyä ja haluta lisää!Viexpo juhlii tänä vuonna 50-vuotissyntymäpäiviään. Vuosipäivien kunniaksi järjestämme Pietarsaaressa juhlaseminaarin ja päivällisen keskiviikkona 23.10.2019 kello 17–22.

Tule mukaan!

Voit ilmoittautua tästä.Juhlasivuille pääset tästä.