Tervetuloa, uudet NordicHub-visionäärit!

Tervetuloa, uudet NordicHub-visionäärit!

Nyt on aika esitellä NordicHub-tiimin uusimmat jäsenet: Hanna, Anna, Otso, Anton, Siri ja Henri. Heidät tullaan tuntemaan NordicHubin tuoreina tulokkaina! Kolmen viikon ajan heillä on mahdollisuus ideoida NordicHub-projektia: työstämme heidän kanssaan markkinointiamme sosiaalisessa mediassa, päivitämme vlogia sekä teemme kehitystutkimusta ja “brainstormingia”. Haastamme tulokkaat pohtimaan pohjoismaisen yhteistyön tärkeyttä sekä Pohjoismaiden moninaisia mahdollisuuksia yrittämiseen, verkostoitumiseen ja vientiin. Sanomaa jaetaan ja kehitetään eteenpäin myös kouluissa.

”Moi! Nimeni on Hanna Pundars ja olen 16-vuotias. Syksyllä aloitan toisen vuoden opiskeluni Vasa Övningsskolanin lukiossa. Aineet jotka kiinnostavat minua koulussa ovat yhteiskuntaoppi, psykologia ja kielet. Vapaa-ajalla vietän paljon aikaa hevostallilla. Tästä kesätyöstä odotan oppivani enemmän markkinoinnista, kansainvälistymisestä sekä siitä, miten yritykset käyttävät sosiaalisen median kanavia. Olen todella kiinnostunut markkinoinnista ja haluan oppia siitä enemmän. Mielestäni kansainvälistyminen on todella tärkeää (esimerkiksi kulttuurishokin estämiseksi). Olen avoinna uusille haasteille ja uskon olevani hyödyksi NordicHubissa kielitaidoillani, kokemuksillani, sosiaalisen median päivittämisessä sekä ennen kaikkea loistavalla asenteellani!”

”Olen Anna Koskela, juuri 18 vuotta täyttänyt vaasalainen opiskelija. Aloitan syksyllä abivuoteni Vaasan Lyseon Lukiossa. Olen aktiivinen ja ahkera perfektionisti. Koulussa opiskelen erityisesti kieliä ja yhteiskuntatieteitä, ja vapaa-ajalla harrastan pianonsoittoa, kirjallisuutta ja historiaa. Vieraat kulttuurit ja kansainvälinen ura kiinnostavat minua, ja olen osallistunut moniin kouluprojekteihin niin Euroopassa kuin Afrikassakin. NordicHub-projekti herätti kiinnostukseni juuri kansainvälisyyden vuoksi. Kesätyöltä odotan uusia tuttavuuksia ja kontakteja sekä kurkitusta kansainväliseen yritysmaailmaan. Olisi myös mahtavaa kehittää kielitaitoa. NordicHubille pyrin tuomaan hyviä, kehityskelpoisia ideoita ja nuorta näkökulmaa markkinointiin, sekä edistämään välitöntä ja keskusteluntäytteistä ilmapiiriä parhaani mukaan.”

”Olen Otso Tolonen, 16-vuotias, toisen vuoden opiskelija Vaasan lyseon lukiosta. Itseä on aina, niin kauan kuin muistan, kiinnostanut liiketoiminta ja kansainvälinen kauppa. Oma yritys jonkinlaisena ikiunelmana olen ollut mukana muun muassa Nuori Yrittäjä -ohjelmassa etsimässä kokemusta ja tietoa tehdä tästä unelmasta todellisuutta. Täten kesätyöpaikkana Viexpon koordinoima NordicHub kuulosti heti alkuun mielenkiintoiselta. Nyt vasta yksi työpäivä takana; paljon on edessä, opittavana ja omaksuttavana. Odotan innolla oppia uutta tietoa liiketoiminnasta, yrityksen toiminnasta ja pyörittämisestä käytännössä sekä markkinoinnista. Motivoituneena ja yrityshenkisenä aktiivisena nuorena pystyn tuomaan mukaan omia näkökulmia asioista, joissa minulla on käytännön kokemusta ja ymmärrystä.”

Moi, nimeni on Anton Vest, olen 16-vuotias ja opiskelen ruotsinkielisessä Vasa övningsskola gymnasium lukiossa. Syksyllä 2018 aloitan viimeisen vuoteni lukiossa. Olen täysin kaksikielinen ja lisäksi puhun hyvin englantia. Vapaa-ajalla vietän paljon aikaa jalkapallokentällä, liikunnan parissa sekä kavereiden seurassa. Tykkään tutustua uusiin ihmisiin ja otan mielelläni uusia haasteita vastaan. Kesätyöpaikka NordicHubissa on siksi aivan erinomainen paikka minulle ja en malta odottaa mitä nämä kolme viikkoa tuovat tullessaan. Olen todella kiinnostunut markkinoinnista ja yrittäjyydestä ja uskon että kolme viikkoa tämän työn parissa kehittävät taitojani näillä osa-alueilla. Olen käynyt yrittäjyyskurssin koulussa tänä keväänä ja olemme yhdessä kavereiden kanssa onnistuneet kehittämään aivan mahtavan sovellusidean. Odotan tämän kesätyökokemuksen antavan minulle laajempaa osaamista markkinoinnin saralta, kokemusta yhteistyöstä kansainvälisellä tasolla ja tietoa siitä, miten pala palalta rakennettaan paras mahdollinen kokonaisuus. Toivon tämän myötä pystyväni oppimaan niin paljon, että pystyn hyödyntämään opittuja oppeja  yrittäjyydestä ja sen kansainvälistymisestä sittemmin omaan ”yritykseen”. Kesätyön aikana tulen edistämään NordicHubia positiivisella energialla, ilolla ja innovatiivisella ajattelulla.”

”Olen Siri, 16-vuotias lukiolainen Kokkolasta. Olen nyt päättänyt ensimmäisen vuoteni Kokkolan ruotsinkielisessä lukiossa. Vapaa-ajalla harrastan jalkapalloa sekä lukemista. Olen kaksikielinen ja puhun myös hyvin englantia ja vähän espanjaa. Olen kiinnostunut eri kulttuureista ja lukion jälkeen haaveena on ulkomailla opiskeleminen. Olen ollut aina halukas oppimaan uutta ja uskon, että Viexpolla saan oppia paljon uusia asioita kansainvälistymisestä ja liiketoiminnasta. Luulen, että tästä tulee mahtava kokemus ja toivon, että harjoitteluni auttaa minua ymmärtämään mitä tulevaisuudessa haluaisin opiskella enemmän.”

”Olen Henri Vennström 17-vuotias. Opiskelen Kokkolan yhteislyseossa länsipuiston toimipisteessä ja aloitan elokuussa kolmannen vuoden lukio-opintoni. Olen suomenkielinen ja puhun myös hyvin englantia. Vapaa-ajalla pidän lenkkeilystä, kuntosalilla käynnistä ja useiden lajien pelaamisesta kavereiden kanssa. Olen kiinnostunut yritystoiminnasta ja siitä, kuinka yrityksiä kehitetään ja kuinka niiden vientiä kansainvälistetään. Näin ollen, kun kuulin pääseväni Viexpolle kesätyöntekijäksi aloin innolla odottamaan töiden alkamista. Luulen, että nämä kolme viikkoa tulevat olemaan hieno kokemus ja toivon oppivani paljon uutta yritysten kehittämisestä ja niiden kansainvälistymisestä.”