Tietoa koronaviruksesta yrityksille

Tietoa koronaviruksesta yrityksille

Olettehan huomanneet, että monien toimijoiden kotisivuille on koottu tietopaketteja koronavirukseen liittyen?
Olemme koonneet tähän alle linkkejä, joista varmasti on hyötyä tietoa etsiessänne.


Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta löytyy myös kysymyksiä ja vastauksia sekä toimintaohjeita yrityksille.
Lisäksi sivuilla on linkkejä ja kootusti kaikki tiedotteet asiaan liittyen.
Pohjanmaan ELY-keskuksen sivuille on koottu erittäin kattavasti tietoa.
Tietoa yrityksille koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa – Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa.
Sivuilta löytyy myös hyvin linkkejä eri toimijoiden sivuille.
Suomen yrittäjien Kaikki koronasta yrittäjille tietosivusto sisältää ajankohtaista yrittäjän tarvitsemaa tietoa koronasta, ohjeita työnantajalle mm. etätyöstä, työntekijän sairastumisesta, matkustamisesta, palkanmaksusta ja YT-laista ja lomautuksista. Lisäksi löytyy tietoa yrityksen sopimuksista, taloudesta ja korvauksista poikkeustilanteessa. Koosteessa on myös vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin sekä yhteystiedot neuvontaan.Finnvera on myös reagoinut nopeasti koronaviruksen aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Finnvera on julkaissut toimintaohjeet yrittäjälle, jos tarvitsee rahoituksen järjestelyjä. Sivuilta kerrotaan miten Finnvera voi auttaa ja sieltä löytyy myös yhteystiedot, jos tarvitset neuvontaa.


Business Finlandin ja ELY-keskusten kehittämisavustukset koronatilanteessa suljetaan 8.6.2020 klo 16.15, kun uusi kustannustuki otetaan käyttöön.
Ks. tarkemmin ELY-keskuksen uutisesta.


Business Finlandin uudet rahoituspalvelut häiriötilanteissa antavat pk- ja midcap-yrityksille mahdollisuuden luoda katseen tulevaisuuteen ja edetä suunnitelmallisesti kehittäen koronaviruksen vaikutusten yli.
Viexpo on mielellään yrityksesi avuksi esim. hankkeen suunnittelussa ja hakemuksen tekemisessä. Ota rohkeasti yhteyttä Viexpon asiantuntijoihin, niin voimme yhdessä lähteä tekemään sinun yrityksellesi sopivia suunnitelmia koronaviruksen vaikutusten nopeaksi kumoamiseksi.Business Finlandin ja ELY-keskusten kehittämisavustukset koronatilanteessa suljetaan 8.6.2020 klo 16.15, kun uusi kustannustuki otetaan käyttöön.
Ks. tarkemmin ELY-keskuksen uutisesta.


ELY-keskusten rahoitus yrityksille koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa koskee yrityksiä, jotka työllistävät 1–5 työntekijää ja lisäksi se on tarkoitettu kaikille toiminimiyrityksille.
Vastauksia tämän rahoituksen usein kysyttyihin kysymyksiin.Nyt on tärkeää, että kaikki tieto löytää perille. Team Finland on koonnut linkit verkostonsa ja monen muun valtionhallinnon toimijan koostamiin yrityksille suunnattuihin tietopaketteihin koronavirustilanteesta, sen vaikutuksista ja toimenpiteistä, joita eri organisaatiot toteuttavat kriisin hillitsemiseksi.
Katso millaisia palveluja eri toimijat tarjoavat yritysten avuksi.Oman alueesi yritysneuvoja auttaa. Alueellisten yritysneuvontapalveluiden lista löytyy osoitteesta: http://www.yrittajat.fi/korona-alueneuvonta. Kysymys on noin 400 osaavan yritysneuvojan palveluista.Viexpon henkilökunta on yritysten käytettävissä. Haluamme auttaa ja neuvoa yrityksiä tämän haasteellisen tilanteen aikana. Olemme suositusten mukaisesti siirtyneet työskentelemään etänä, mutta olemme edelleen tavoitettavissa sekä puhelimitse että s-postitse.