Viexpon vuoden 2019 Vientilähettiläät valittu

Viexpon vuoden 2019 Vientilähettiläät valittu

Osuuskunta Viexpo nimeää vuosittain Viexpon Vientilähettilääksi yhden yrityksen ja yhden henkilön. Haluamme kiittää Vientilähettiläitä heidän arvokkaasta työstään kolmen Pohjalaismaakunnan viennin ja vientiyritysten hyväksi. Toivomme, että Vientilähettiläät edelleen jakavat osaamistaan alueen kansainvälistä yritystoimintaa jo harjoittaville tai sitä harkitseville yrittäjille.


Viexpon vuoden 2019 Vientilähettiläiksi on valittu
Ann-Sofi Backgren, ja
Taiga Chocolate


Ann-Sofi Backgren on hiljattain valittu Euroopan raja-alueiden liiton (AEBR) hallituksen puheenjohtajaksi ja hän työskentelee esimerkillisesti rajaesteiden vähentämiseksi Euroopassa sekä parantaakseen ja koordinoidakseen yhteistyötä näillä raja-alueilla. Ann-Sofi on myös osallistunut eurooppalaisen alueellisen yhteistyön yhtymän (EAYY) perustamiseen.

Yksityisyrittäjänä Ann-Sofi on hyvin konkreettisella tavalla törmännyt niihin haasteisiin, joihin PK-yritykset kohtaavat vientiin ja kansainvälistymiseen liittyen. Ann-Sofin sydämen asiana on yrityksen mahdollisuudet kansainväliseen toimintaan myös maaseudulla.

Taiga Chocolate on lyhyessä ajassa kehittynyt yhden hengen yrityksestä jännittäväksi kasvuyritykseksi, joka keskittyy vientiin. Yritys on järjestelmällisesti kehittänyt organisaatiota siten, että se pystyy käsittelemään erilaiset kasvun haasteet, sekä hankkinut tarvittavat resurssit ja osaamisen.

Elintarvikealalla toimiva yritys on lähtenyt rohkeasti kansainvälisille vientimarkkinoille, ja avaa tietä myös muilla alalla toimiville. Yritys on myös saanut useita kansainvälisiä palkintoja tuotteilleen, mikä hienolla tavalla nostaa suomalaisen elintarvikealan arvostusta.


Kiitämme Ann-Sofi Backgreniä ja Taiga Chocolatea heidän ansiokkaasta panoksestaan alueemme hyväksi!