Kristian Schrey

Kristian Schrey

”Tunnista yrityksesi kilpailuedut ja ole pitkäjänteinen!”

 

Kristian kuvailee Viexpoa todella monipuoliseksi toimijaksi, joka on viennin ja kansainvälistymisen asiantuntijaorganisaatio. Roolissaan Viexpon toimitusjohtajana Kristianin tehtävänä on varmistaa, että Viexpon tiimillä on parhaat mahdolliset edellytykset auttaa vientiyrityksiä eteenpäin. Kristian toimii Vaasan toimipisteestä käsin.

 

Kristian kertoo, että hänen yrittäjätaustansa monella eri toimialalla sekä hänen työskentelynsä startup-yritysten parissa tuovat lisäarvoa työtehtäviinsä Viexpolla, koska hän pystyy hyvin ymmärtämään yritysten haasteita sekä neuvomaan yrityksiä laajasti vientiin ja kasvuun liittyvissä asioissa.

 

”Aikaisempi konkreettinen kokemus viennistä erikokoisissa, eri alojen firmoissa antaa hyvän pohjan sparrata yrityksiä kansainvälistymisessä. Minulla on myös kova halu oppia uutta ja nautin siitä, kun onnistumme yritysten kanssa vientimarkkinoilla.”

 

Hän kokee energian ja kiertotalouden alojen olevan erityisen mielenkiintoisia tällä hetkellä, mutta Kristian näkee valtavaa potentiaalia ja tarvetta myös pohjoismaiselle osaamiselle joka puolella maailmaa. Kristianin mielestä vientiyritykselle tärkeintä olisi tunnistaa omat kilpailuetunsa ja olla pitkäjänteinen. Hän korostaa verkostojen luomisen tärkeyttä.

 

”Emme ole koskaan valmiita vaan aina pitäisi pyrkiä oppimaan uutta ja luomaan uusia verkostoja. Maailma muuttuu jatkuvasti, joten meidän pitää pysyä muutoksessa mukana.”

 

Kristianin kollegat kuvailisivat Kristiania avoimeksi, uteliaaksi ja vaativaksi. Kristian haaveili lapsuudessaan pankinjohtajan ammatista, mutta hän on löytänyt oman polkunsa yritysten ja kansainvälisten toimintojen parista. Hän kertoo viihtyvänsä todella hyvin Viexpolla ja hänestä on mahtavaa tehdä töitä tämän tiimin kanssa joka päivä.

 

Kristian lähtisi katsomaan auringonnousua, koska auringonnousu tarkoittaa päivän olevan vielä edessä. Vapaa-ajallaan hän viettää aikaa perheensä kanssa ja he mökkeilevät paljon. Kristianille urheilu on tärkeää ja hän on innostunut padelista.