Exportprojekt för ekologiska livsmedelsföretag

Exportprojekt för ekologiska livsmedelsföretag

Syftet med detta exportprojekt, ”Luomuelintarvikeyritysten vientiprojekti”, är att utveckla exportverksamheten för ekologiska livsmedelsföretag på ett omfattande sätt genom både gemensamma och företagsspecifika åtgärder. Exportprojektet involverar både mer erfarna företag och företag i ett tidigt skede av exporten. Innehållet är dock mycket likartat och saminlärning skapas i workshoppar och andra gemensamma åtgärder inom exportprojektet.

När det kommer till innehållet är de viktigaste punkterna i exportprojektet att vässa kommunikationen, att utveckla exportkapaciteten och marknadsundersökningarna. Syftet är att öka samarbetet mellan ekologiska livsmedelsföretag och utveckla exportexpertis inom företagen.

Sex företag deltar i företagsgruppsprojektet, från 5 olika län, vilket kraftigt ökar samarbetet mellan regionerna. De företag som deltar i exportprojektet är: Ab Finnish Superberries Oy, Alavuden Öljynpuristamo Oy, FP-Kotaja Oy/Finnish Plant, Moodfood Company Oy, Spices Chef Oy och Suominen Milk Ltd.

I samband med projektet arrangeras webbinarier som är öppna för alla företag inom livsmedelsbranschen.

263 625 euro har beviljats för exportprojektet från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. 

Exportprojektet finansieras av:

Detta exportprojekt förverkligas 1.10.2021-31.12.2023.

Kåre Björkstrand ansvarar för exportprojektet på Viexpo. 
+358 50 536 6655
kare.bjorkstrand@viexpo.fi