Kåre Björkstrand

Kåre Björkstrand

”Parasta työssäni on kohtaamiset ihmisten ja yritysten kanssa!”

 

Kåren mielestä Viexpo on hyvä partneri pk-yrityksille, sillä Viexpo pystyy mukautumaan moneen erilaiseen projektiin asiakkaiden tarpeiden mukaan. Viexpo on Team Finland -verkostoon kuuluva osuuskunta, joka auttaa vientiin liittyvissä asioissa erityisesti pk-yrityksiä.

 

Kårella on pitkä tausta vientitehtävissä ja hän on tehnyt B2B-vientikauppaa useisiin eri maihin, eri mantereille. Hän jakaa mielellään tietojaan eteenpäin kollegoilleen ja yrityksille. Kåre työskentelee sekä Vaasan että Pietarsaaren toimipisteillä ja toimii erityisesti Pohjanmaan alueella Pietarsaaresta Kristiinankaupunkiin, mutta tapaa yrityksiä aina siellä, missä viennin kehittämistä tarvitaan.

 

”Vahvinta osaamistani on viennin suunnittelu. Viennin suunnittelua ei tarvitse minun mielestäni tehdä liian vaikeaksi. Yksinkertaisimmillaan viennin suunnittelussa tulee miettiä: mitä, miten, missä, milloin, kuka ja kenelle?

 

Kåren mielestä yrityksen tärkeimpiä kysymyksiä vientikauppaa suunnitellessa on miettiä, mikä tekee yrityksen tuotteesta erityisen ja miksi asiakas haluaisi ostaa sen.

 

”Jos tuote ei erotu ominaisuuksiltaan olemassa olevista tuotteista, niin vienti on hankalaa.”

 

Kåre on aikaisemmin työskennellyt vientipäällikkönä ja hänen erikoisosaamistaan on etenkin elintarvikeala. Kåre kertoo, että hänen käytännön vientiosaamisestaan on paljon hyötyä vientiasiantuntijan tehtävissä. Hän on todella innokas auttamaan yrityksiä viennissä ja kertookin, että parasta hänen työssään on kohtaamiset yritysten ja ihmisten kanssa.

 

”Tärkeintä vientiyritykselle on, että yrityksellä on sitoutunut johto ja resurssit vientikauppaan. Yrityksen sitoutuneisuuden lisäksi on tärkeää, että yrityksen tuote tai palvelu erottuu kilpailijoistaan. USP eli unique selling point täytyy olla mietittynä.”

 

Kåren kollegat kuvailisivat Kårea analyyttiseksi, hauskaksi ja tehokkaaksi. Lapsuudessaan Kåre haaveili ammattilaisjalkapalloilijan urasta eikä hän ole edelleenkään luopunut jalkapallosta. Vapaa-ajallaan hän viettää aikaa perheensä kanssa ja pelaa jalkapalloa Kungliga Wasan joukkueessa.

Tästä voit varata tapaamisen Kåren kanssa.
Kåre on sitten sinuun yhteydessä tarkemmin, että voitte sopia yksityiskohdista.