Pop-up Bodö –onnistunut konsepti

Pop-up Bodö –onnistunut konsepti

Nordic Gatewayn Pop-up Bodö tapahtuma kokosi yhdeksän yritystä vierailulle Norjan Bodöhön. Viexpoa tapahtumassa edusti International Business Developer Katja Jankens, jolla on laajaa asiantuntemusta erityisesti Norjan markkinoista.

Pop-up Bodön päätapahtumaa, joka järjestettiin 9.-11.10. Bodössä, edelsi monipuolinen koulutussarja. Kevään, kesän ja syksyn aikana yrityksille tarjottiin asiantuntijoiden opastuksella tietoja, joiden avulla Norjan markkinoille siirtyminen helpottuu. Nordic Gatewayn Pop-up Bodö -konsepti tarjosi viisi koulutustilaisuutta Norjan markkinoille valmistautumisesta.

17.4.  Yrittäjä, auta, älä myy! Vaasa

17.5.  Vientimarkkinoille valmistautuminen, Vaasa

5.6.    Sopimusasiat Norja-Suomi, Pietarsaari

5.9.    Norjan tullimääräykset ja alv-asiat -infotilaisuus, Vaasa

19.9. Pitchauksen jalo taito, Pietarsaari

Koulutusten kautta osallistujille annettiin monipuolisesti tietoa ja valmennusta ensin Vaasassa ja Pietarsaaressa ja lopulta pääpaikalla Bodössä. Sarjan kickoff-koulutuksen 36 osallistujaa saivat kuulla Pasi Rautiolta myyntityön tärkeydestä ja keinoista. Muiden koulutusten kymmenkunta osallistujaa saivat tietoa valmistautumisesta ja asioista, jotka tulee huomioida neuvotteluissa norjalaisten kanssa ja sopimuksia solmittaessa. Lisäksi käytiin läpi Norjan tullimääräyksiä ja arvonlisäveroihin liittyviä omia tuotteita koskevia määräyksiä. Lopuksi vielä valmistauduttiin tapaamiseen potentiaalisen asiakkaan kanssa.

Bodössä ryhmää oli vastassa arvovaltainen joukko, kunniakonsuli, suurlähettiläs ja Bodön kunnan johto. Ensimmäisenä iltana ryhmä sai verkostoitua kivikautisen ruoan äärellä Tuvsjyenissä. Bodössä ohjelmaan kuului yritysesittelyjä, toimintaan, elinkeinoelämään ja businessmahdollisuuksiin tutustumista, pitchausta ja matchmakingiä. Suomalaisyritykset vierailivat Suomen kunniakonsuli Gunnar Johansenin luona, jonka rakennusalan konserni Gunvald Johansen AS on mm. Bodön alueen suurin rakennuttaja. Mukana oli myös Suomen Norjan suurlähettiläs Mikael Antell. Lisäksi vierailtiin mm. Nord Universitetillä ja Mørkvedbuktan tutkimusasemalla.

Nordic Gateway -hankkeeseen kuuluva Pop-up Bodö oli vienninedistämismatkana erittäin onnistunut. Osallistuvat suomalaisyritykset olivat tyytyväisiä koulutusten ja matkan antiin. Bodön kontaktit saivat vastavuoroisesti hyvän käsityksen suomalaista potentiaalisista yhteistyökumppaneista.

Matkan tuloksena luotiin uusia näkökulmia Pohjoismaiseen yhteistyöhön ja sen vaikuttavuuteen. Kevään ohjelmassa onkin Bodön vastavierailu Pohjanmaalla.

 

Lisätietoja:

Katja Jankens
katja.jankens@viexpo.fi, puh. +358 50 5738876