Strävar ni till marknader i Sverige, Norge, Tyskland eller kanske Kina? – Viexpos nyckelaktörer presenterar sig, de som hjälper sme-företagen att påbörja exporten (1)

Strävar ni till marknader i Sverige, Norge, Tyskland eller kanske Kina? – Viexpos nyckelaktörer presenterar sig, de som hjälper sme-företagen att påbörja exporten (1)

Intressanta arbetsuppgifter, projekt och kolleger försäkrar att men trivs på Viexpo. Ett litet och dynamiskt företag möjliggör intern rörlighet och karriärsutveckling enligt egna intressen. Nyckeln till Viexpos framgång är personalen som hjälper sme-företagen och skräddarsyr en export stig för varge företag till den marknad som företaget önskar sig. Det behövs fräscha synvinklar och kunnande, expertis och samarbete. Förändringen stärks av våra affärsutvecklare och konsulter som har flera års erfarenhet bakom sig. Härtill har var och en på Viexpo sitt eget specialkunnande inom exporten samt gedigen språkfärdighet. Dessutom behöver Viexpo kunnande i ekonomi och förvaltning, som sköts av två intressanta personer.

 

Jani Takamaa, Senior International Business Advisor

 

Jani

 

Vad är det bästa med Viexpo?

Självständighet och samtidigt en viss gemenskap. Man jobbar mycket tillsammans, även om var och en har sina egna ansvarsområden och uppgifter.

 

Hurdan är din roll på Viexpo?

Rådgivning och konsultering för företagen inom Mellersta och Södra Österbotten. Jag besöker företagen och hjälper dem vidare i det första skedet av internationaliseringen. Jag deltar dessutom i olika projekt och åker runt i olika sammanhang och informerar om Viexpo.

 

Vad är ditt specialkunnande?

Exportärenden kring jord- och skogsbruksmaskiner samt livsmedelssektorn är mycket bekanta för mig.

 

(Export tips?) Det finns alltid marknader för rena finländska livsmedel!

 

Kontakta Jani:

 

+358 50 512 3755

jani.takamaa(at)viexpo.fi