Tapaa uudet NordicHub -tähdet

Tapaa uudet NordicHub -tähdet

Olemme käynnistäneet NordicHubin, kansallisen Pohjoismaisen liiketoimintaosaamishubin lanseerauksen tänä keväänä ja ennen kaikkea toimimme myös mukana Vastuullinen kesäduuni-kampanjassa. Näin ollen meille on tulossa kesäksi kuusi lukiolaista kolmeksi viikoksi NordicHub-projektiin, joiden avulla aiomme kerätä vielä myös nuorten parhaimmat ideat pohjoismaisen yhteistyön edistämiseksi. Beda Arponen (vas.), Emma Brandt (kesk.) ja Ben Strömbäck (oik.) aloittivat muutama viikko sitten NordicHub -projektin tiimiläisinä ja toimivat lukiolaisten ohjaajina kolmen viikon ajan.

”Olen kielitaitoinen ja määrätietoinen kauppatieteiden kandidaatti. Pääaineeni on kansainvälinen liiketoiminta, ja kesän jälkeen jatkan maisteriopintoja Vaasan yliopistossa International Business-ohjelmassa. Opiskelujeni kautta olen kerryttänyt osaamista mm. kansainvälisestä myynnistä ja markkinoinnista, vientitoiminnasta, kehittyvistä markkinoista ja kansainvälisten suhteiden johtamisesta. Haluan jatkuvasti kehittää itseäni ja työskennellä mielenkiintoisten, kansainvälisten ja haastavien työtehtävien parissa. Tämän takia uskon, että Viexpo on täydellinen harjoittelupaikka minulle. Pääsen myös hyödyntämään ja soveltamaan opintojani käytännössä oman alan työpaikassa. Uskon, että harjoitteluni Viexpolla avaa minulle ovia myös tulevaisuudessa ja opin paljon lisää pk-yritysten kansainvälistymismahdollisuuksista ja viennistä” , kertoo Beda.

”Olen Kokkolasta kotoisin oleva kolmannen vuoden kansainvälisen kaupan opiskelija. Palasin juuri Espanjasta, jossa olin noin neljän kuukauden ajan vaihto-oppilaana. Suoritin Espanjassa loput opinnoistani, jotka koostuivat markkinoinnin kursseista. Valmistun tradenomiksi joulukuussa 2018, ja aloitan opinäytetyön tekemisen syksyllä. Aiheena minua kiinnostaa erityisesti pk-yritysten kansainvälinen kauppa. Olen täysin kaksikielinen ja puhun myös erinomaisesti englantia ja hyvin espanjaa. Asiakaspalvelu, kielitaito ja eri kulttuurien ymmärrys ovat vahvuuksiani, miksi myös uskon sopivani hyvin Viexpon kansainväliseen ympäristöön. Vaihto-oppilasajan ja opiskelujeni myötä olen kiinnostunut yritysten kansainvälistymisestä ja siksi Viexpon tarjoama harjoittelupaikka on täydellinen minulle. Olen todella innokas oppimaan uusia asioita ja haluan oppia lisää eri vaiheista ja miten käytännössä toimitaan, kun autetaan yrityksiä maailmalle. Haluan haastaa ja kehittää itseäni, jotta minulla olisi hyvät eväät työelämään opiskelujeni jälkeen. Uskon myös pystyväni antamaan yrityksille uusia näkökulmia taustani takia. Odotan myös innolla alkavaa Nordichub -osaamishubia, jossa saan työskennellä yhdessä lukiolaisten kanssa. Uskon, että Nordichub tulee olemaan hyvin opettavainen sekä minulle, että lukiolaiselle.” , kuvailee Emma.

”Olen kesäharjoittelija ja tulen lähinnä työskentelemään Viexpon NordicHub-projektin käynnistämisessä. Olen kotoisin Suomesta, mutta olen opiskellut ja asunut ulkomailla seitsemän vuotta. Olen asunut kahdesta neljään vuoteen jaksoittain Yhdysvalloissa, Brysselissä ja Hollanissa. Kansainvälisen taustani vuoksi olen ollut paljon tekemisissä eri kulttuurien ja yhteiskuntien kanssa. Aiemmat kokemukseni ovat saaneet minut ymmärtämään kansainvälistymisen merkityksen tässä globalisoituvassa maailmassa, jossa kansalliset rajat eivät enää ole este. Työharjoitteluni tulee auttamaan minua oppimaan lisää tästä globaalista ilmiöstä sekä sallia minun osallistua siihen. Omat taustani täydentävät lisäksi opintojani yliopistossa College Rooseveltissa Alankomaissa. Pääaineeni ovat laki ja politiikka ja olen perehtynyt tutkimiseen, kirjoittamiseen, julkiseen puheeseen ja kykyyn ajatella laatikon ulkopuolella. Minulla on myös kokemusta tiimityöskentelystä ja viestinnästä. Tämä yhdistettynä kykyyni nähdä isompi kokonaisuus, kansainväliseen taustaani ja kykyyni ajatella kriittisesti auttaa minua vaikuttamaan myönteisesti Viexpo-ryhmän jäsenenä.”, kertoo Ben.

 

Lisätietoja NordicHubista:

Beda Arponen, NordicHub Project Assistant, beda.arponen@viexpo.fi, +358 50 330 8810

Emma Brandt, NordicHub Trainee, emma.brandt@viexpo.fi, +358 50 5166 431

Ben Strömbäck, NordicHub Trainee, ben.stromback@viexpo.fi, +358 50 5164 319